Olimpiai 7-es Rögbi MEFOB döntő

2023. 04. 23., 19:46
Az Olimpiai 7-es Rögbi MEFOB országos döntőjét rendezték vasárnap Kecskeméten. A Neumann János Egyetem, mint házigazda fogadta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem csapatait.
A galéria 18 képet tartalmaz

A Neumann János Egyetem Sportközpontja adott otthont vasárnap az Olimpiai 7-es Rögbi MEFOB országos döntőjének. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon nagy hagyománya van a sportágnak. 2018 óta Magyarországon nem rendeztek rögbi sportágban országos egyetemi bajnokságot, így az egyetem hagyományaira tekintettel ebben a tanévben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Rögbi Szövetség jóváhagyásával elnyerte a 2022/2023-as tanév Olimpiai 7-es Rögbi Egyetemi Bajnokság rendezési jogát.

Az eseményen megnyitóbeszédet mondott Jánosi István tanácsnok. A sportolókhoz intézett beszédében elmondta:’ Kecskeméten is már több évtizedes múltra tekint vissza a rögbi és pont a GAMF kar pályáján kezdődtek először az első bajnoki mérkőzések 1979-ben.’

A tanácsok felidézte a nagy múltú sportágat, kiemelte annak kecskeméti vonatkozásait és hasonló sikereket kívánt a ma küzdő csapatoknak.