Orgazdáival együtt bukott le a visszaeső betörő

2023. 05. 19., 08:28
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy hét leforgása alatt két boltból és egy magánházból is lopott Kiskunhalason. A házból milliós értékben hozott el aranyékszereket, amelyeket két orgazda társának adott tovább.

A vádirat szerint a büntetett előéletű, különös visszaeső helybéli férfi – az ügy elsőrendű vádlottja – 2022 októberében egy héten belül követte el a lopásokat. Először besurrant egy takarmánybolt iroda helyiségébe és onnan ellopta a sértett 200.000 Ft készpénzét és iratait tartalmazó pénztárcáját. Négy nappal később a férfi befeszítette egy húsbolt ablakát, azon át bemászott az üzletbe, ahonnan a pénztárgépből 85.000 Ft készpénzt vett el, valamint magához vett 7 rúd szalámit is. A sikeres betörésen felbuzdulva másnap, ugyanúgy betört a húsboltba. Ekkor a 11.000 Ft készpénz mellett két telefont és különféle húsárukat tulajdonított el, több mint 100.000 Ft-os értékben.

Legnagyobb zsákmányát az utolsó elkövetés során ejtette, ekkor egy magánházba tört be. A ház hátsó ablakát tokostól kibontotta, majd a bezárt hálószobai ajtót is felfeszítette és a szobát alaposan átkutatta. A hálószobából végül közel kétmillió forint értékben vitt el női és férfi aranyékszereket, emellett zálogjegyeket és egy mobiltelefont is zsákmányolt.

A férfi az aranyékszereket azonnal egyik társához – az ügy másodrendű vádlottjához – vitte, aki azokat elrejtette, majd egy részüket értékesítette is. A zálogjegyeket és az ékszerek egy részét végül az ügy harmadrendű vádlottja szerezte meg. Mindkét elkövető tudott arról, hogy az általuk megszerzett tárgyak a férfi által elkövetett lopásból származnak.  

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat négy rendbeli lopás bűntettével, míg két társát pénzmosás bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.