Országos retorikai versenyt nyert a Katona József Gimnázium diákja

2023. 10. 31., 11:35
Három díjjal tért haza az Édes anyanyelvünk nyelvészeti és retorikai verseny országos döntőjéről Salánki Villő, a Katona József Gimnázium végzős diákja. A rangos megmérettetésen a Kárpát-medence magyarságának több mint száz anyaországi és határontúli diákja versenyzett. A kecskeméti fiatal elnyerte a legrangosabb elismerést, a Széphalom Emlékplakettet, valamint két különdíjjal is jutalmazták kiemelkedő teljesítményét.
A galéria 10 képet tartalmaz

114 diák versenyzett idén októberben az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos és kárpát-medencei döntőjében Sátoraljaújhelyen. Azok a fiatalok, akik részt vettek, korábban már a legjobbak lettek a területi válogatókon nyelvhelyességből és retorikából. Az anyanyelvi versenyek sorában ez az 51 éve elindított sátoraljaújhelyi megmérettetés a legnehezebb, mert itt nem csak nyelvtanból kell kiválónak lenni, de előadásban, és beszédben is. Mivel a Bács-Kiskun vármegyei döntőt Salánki Villő, a Katona József Gimnázium diákja nyerte korábban, így a vármegyét és Kecskemétet ő képviselhette a döntőben.

Az országos versenyen Villő, aki Tóthné Pintér Kinga diákja elnyerte a legkiválóbbaknak járó „Széphalom” emlékplakettet, valamint megkapta a Tokaj-Hegyalja Egyetem különdíját és Szamosvölgyi Péter, polgármestertől átvehette Sátoraljaújhely város különdíját is.