Összefogásból újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvara Ballószögön

2023. 08. 29., 17:01
Hamarosan indul a tanév, nagy a készülődés az iskolákban. A Ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskola rendezett udvarral és kerítéssel várja szeptember elsején a tanulókat. Az ApexTool Group Hungária Kft. jóvoltából jótékonysági megmozdulás eredményeként újul meg az intézmény udvarán lévő közösségi tér, a kerítés és játszótér egy része.
A galéria 14 képet tartalmaz

Az Apex Tool Group Hungária Kft. kecskeméti munkatársai önkéntes munkában és anyagi támogatással segítettek felújítani a ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán lévő közösségi teret, a padokat, a mászókát, valamint a kerítés egy részét. Az egész napos munkára ma (kedden) került sor. Az Apex Tool Group anyavállalata minden évben szervez egy egynapos jótékonysági megmozdulást azokban az országokban, ahol jelen vannak.

Cégünk minden évben egy szerviznap keretében jótékonykodik, idáig Győr környékén voltak a megmozdulások, de mivel már több mint 10 éve jelen vagyunk Kecskeméten is, a vezetőség úgy gondolta, hogy itt is legyen egy ilyen napunk
— mondta Kardos László, az Apex Tool Group Hungária Kft. kecskeméti telephelyének szervizvezetője.

Kardos László hozzátette: így esett a választás a ballószögi iskolára. Egyik gyermeke itt végezte az alsó tagozatot, majd tanult tovább a nyolcosztályos Bányai Júlia Gimnáziumban, a másik pedig ma is ide jár, így nagyon hálás az intézménynek, és örül annak, hogy most valamit ők is adhatnak az iskolának.  

– A ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán lévő külső színt, mászókát, padokat, kerítést újítjuk fel. A külső színnél lambériát cserélünk, illetve van a színnek egy betonkoszorúja, arra padokat helyezünk, majd próbáljuk az egészet lefesteni, szebbé tenni. A padoknál ülőlapot, hátlapot fogunk cserélni. A mászókánál az elhasználódott elemeket kicseréljük, lefestjük, van még egy utcafronti kerítés, ahol elbontottuk használhatatlan részt, a betontartó elemeket kiigazítottuk és egy új hálót húzunk majd rá – foglalta össze a mai munkát Kardos László.

A 10 fős brigád által végzett munkálatokra 150 000 forintot biztosított a cég. Hatan Kecskemétről, négyen pedig Győrből érkeztek.Az intézmény háza táján nem ez az első eset, hogy összefogásból újul meg valami. A szülők igazi partnerek abban, hogy az iskolának, a gyerekeknek segítsenek.

– Szűkösen vagyunk, nagy szükségünk lenne bővítésre. Mindenben segítnek a szülők, a nyári festést is velük tudtuk megoldani, hétvégén festettünk, átalakítjuk a tábla tartószerkezetét, az udvaron a kertészkedésben,a kerítéscserében,a hinták megújításban és sok mindenben segítenek, hogy a gyerekek otthon érezzék magukat. Itt nagyon jó, felkészült tantestület van, egyre több ballószögi gyereket ide íratnak. Ennek nagyon örülünk, csak kicsit komfortosabban kellene, hogy dolgozhassunk. Készült egy adománygyűjtő honlapunk is, oda fogjuk feltenni, amire szükségünk van. és kisebb tételekben lehet adományt gyűjteni majd - emelte ki Péterné Fidler Elvira, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója.

Az intézmény vezetője azt mondta: szeptember 1-jén 12 osztállyal, 250 gyermekkel indul a tanév, ám az iskolában csak 8 tanterem van, így mindig jól jön a segítség. Aki adakozni szeretne, megteheti a Ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskoláért Alapítvány weboldalán.