Összeverekedett a biztonsági őrrel a női ruhákért

2023. 07. 05., 08:45
A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás és lopás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki idén januárban egy bevásárlóközpont női ruha üzletéből a magára vett ruhákban fizetés nélkül akart távozni, majd az őt megállító biztonsági őrre támadt és elfutott.

A vádirat szerint a nagykőrösi férfi – az ügy vádlottja – egy korábbi lopás miatt vele szemben kiszabott felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt idén január 20-án este, közvetlenül zárás előtt bement egy kecskeméti bevásárlóközpont női ruha üzletébe. Ott magára vett egy pulóvert és egy kabátot azért, hogy ellopja. Az alkalmazott az üzlet zárása miatt távozásra szólította fel, ám a férfi nem volt hajlandó elhagyni az üzletteret.

A helyszínre hívott biztonsági személyzet felismerte a vádlottban azt a tolvajt, aki röviddel azelőtt egy másik ruhaüzletből az áruvédelmi jelző eltávolításával akart egy arany színű női táskát, valamint szintén egy pulóvert és kabátot ellopni. Amíg az őrző-védők a közelben lévő rendőröket értesítették, a vádlott a helyszínen maradt biztonsági őrre támadt azért, hogy a még mindig rajta lévő lopott ruhákkal elmenekülhessen. Az őrt a vállainál megragadva lökdösni kezdte, majd maga előtt tolta, végül pofon ütötte. Nem tudott azonban elszaladni, mert a nő utánanyúlt és a karját megragadva visszatartotta. Dulakodás közben mindketten a földre kerültek, ott a rabló ismét megütötte és megkarmolta az őrt. Végül a biztonsági szolgálat időközben visszaérkező tagjai fogták el a helyszínről futva távozó rablót.

Az ügyészség a férfit rablás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi felfüggesztett büntetését is utólag végre kell hajtani. Az elfogása óta letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A csatolt fotókon a bűncselekmény helyszíne, valamint a rabló által az üzletben magára öltött és az elfogását követően visszavett női kabát látható.