Ovi-suli börze a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában

2023. 01. 19., 09:35
Óvodát, iskolát keres gyermekének? Várjuk szeretettel 2023. január 28-án (szombaton), a Kecskeméti Corvin Mátyás Iskola aulájába. A 9-től 12 óráig tartó eseményen bemutatkoznak a Corvina óvodák és a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola intézményei, vagyis Kecskemét 5 óvodája és 4 általános iskolája.

Óvoda- és iskolakezdés táján gyermekek és szülők egyaránt izgulnak. Előbbiek azért, hogy milyen játékok, barátok, kalandok várják, utóbbiak azért, hogy jól döntöttek-e, amikor az adott intézménybe íratták csemetéjüket. Mert az alapok nagyon sokat számítanak a továbbiakban.

Örök kérdés, mi alapján válasszon egy szülő óvodát, általános iskolát gyermekének. Óvónők, tanítók? Eszközök? Berendezés? Hangulat? Kiegészítő tevékenységek? Mindez együtt? De melyik a fontosabb?

Az jó, ha a szülő kíváncsi. Az még jobb, ha sok kérdése van. A legjobb, ha ezeket összegyűjti, kézen fogja gyermekét, és
január 28-án, szombaton, ellátogat a Corvina óvodák és a Corvin Mátyás Általános Iskolák által szervezett nyílt napra, ahol bemutatkozik a

- Ceglédi úti
- Ifjúság úti
- Nyitra utcai
- Mikszáth körúti
- Katonatelepi óvoda,

valamint a

- Corvin Mátyás
- Hunyadi János
- Kertvárosi
- Mathiász János Általános Iskola.

A résztvevők mindenre kiterjedő tájékoztatást kapnak az intézményekben folyó munkáról, a gyermekekre váró lehetőségekről. Óvónők és tanítók fogadják a szülőket és gyermekeket, akiknek 10 órától műsorral is kedveskednek a szervezők. Ha a gyerkőc, vagy testvére eleven, akkor sincs semmi baj, mert a kicsiket játszóház várja, míg a szülők megismerkednek az óvodák, iskolák kínálatával. Érdemes akkor is ellátogatni az ovi-suli börzére, ha valaki nem a felsorolt intézmények valamelyikébe szeretné gyermekét beíratni. (Legalábbis most még úgy érzi.)

Ami miatt érdemes bennünket választani:

Bár a Corvina óvodák önkormányzati, az iskolák pedig állami fenntartásúak, az intézményekben folyó munka egymásra épül. Jól képzett és tapasztalt óvodapedagógusaink és tanítóink olyan kiegészítő kulturális tevékenységekkel várják a kicsiket, mint az angol nyelv oktatása, a néptánc, a közös programok (mint az játékos előadások, népszokások felidézése), melyeknek köszönhetően a hozzánk járó gyermekek minden pillanata boldog és tartalmas lesz.

És ezek nem csak nagy szavak! Mindezt megmutatjuk az érdeklődőknek 2023. január 28-án (szombaton), a Kecskeméti Corvin Mátyás Iskola aulájában 9:00 és 12:00 óra között.

Minden szülőt és gyermeket várunk szeretettel!

(x)