Pénteken kezdődik a 13. PsychArt 24 Művészeti Maraton Kecskeméten!

2023. 09. 27., 11:30
Egy különleges élményfestésre várják az érdeklődőket szeptember 29-én, pénteken 12 órától szombat 12 óráig a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermébe. A PsychArt24 művészeti maratonon előítéletek nélkül festhetnek együtt a lelkes érdeklődők, a betegek, hozzátartozók, a hivatásos és amatőr alkotók.

A WHO 2019-es jelentése szerint a világon minden 8. ember, azaz a munkaképes korú felnőttek 15 százaléka szenved valamely mentális betegségben. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának és Járóbeteg Szakellátásának munkatársai gyógyító munkájuk mellett küldetésüknek tekintik, hogy harcoljanak az előítéletek, a megbélyegzés ellen, ami pácienseiket éri nap mint nap. Ezért is rendezik meg antistigma programsorozatuk keretében a péntek déltől szombat délig tartó élményfestést, amelyen 50 festőállvány, 25 kiló festék és 400 ecset várja az érdeklődőket.

Várhatóan többszáz alkotás születik, ezekből szakértő zsűri választja ki azokat a műveket, amelyek egy országos vándorkiállításon szerepelnek majd.

Regisztrálni ITT lehet a teljesen ingyenes rendezvényre!