Petőfi LEGO-ból

2023. 05. 27., 18:15
A Deák téren felállított gyereknapi nyüzsgés közepén egy különösen izgalmas programmal találkozhatnak a kicsik és szüleik. A Petőfi Emlékévhez kapcsolódóan Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata egy óriási Petőfi képet épít LEGO-ból, amelyet a sok segítő apró kéz segítségével állítanak össze.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 25 képet tartalmaz

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan több projektet is indított, ennek kiemelt része a Petőfi Lego szobor. Az emlékévhez kapcsolódóan az önkormányzat további két Lego képpel is rendelkezik: a János vitéz és a Tyúkanyó Lego képét is megépíthetik az érdeklődők.

A gyereknapon kiállított Petőfi kép egy modern, napszemüveges Petőfit ábrázol, amely összeköti a múltat a jelennel, így a fiatalok is könnyebben tudnak azonosulni a költővel. Több mint 14.000 darab Lego elemből áll a kép, amelynek minden darabját az odaérkező gyerekek és szüleik rakhattak össze. A raszterhálón feltüntetett kódok jelölik, hogy melyik helyre milyen Lego kombinációt kell helyezni, így viszonylag gyorsan, 3-4 óra alatt el is készül az összkép.