Címke: Petőfi 200
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.11.23

Lezárult a Petőfi emlékévek programsorozat

Lezárult a Petőfi emlékévek programsorozat. A 2022-2023-as években Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról emlékeztek a Kárpát-medencében. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat PetőFREE címmel ma (csütörtökön) délután rendezte meg a Petőfi-emlékévek gáláját a Hírös Agorában.
2023.05.27

Petőfi LEGO-ból

A Deák téren felállított gyereknapi nyüzsgés közepén egy különösen izgalmas programmal találkozhatnak a kicsik és szüleik. A Petőfi Emlékévhez kapcsolódóan Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata egy óriási Petőfi képet épít LEGO-ból, amelyet a sok segítő apró kéz segítségével állítanak össze.
2023.05.20

A KTV Petőfi-filmjeiről is kérdezték a műveltségi vetélkedő döntőseit

Ma tartották meg a Nyugdíjas Szövetség három fordulós műveltségi vetélkedőjének döntőjét. A versenyt Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából hirdették meg. A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában megrendezett megmérettetésen 9 csapat vett rész, melynek tagjait a Kecskeméti Televízió által Petőfiről készített filmjeiről is kérdezték.
2023.05.20

Versünnep az Otthon Moziban

Ifjú versmondók lepték ma el az Otthon Mozit. Ugyanis 27. alkalommal rendezte meg a Versmondók Találkozóját a Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely.
2023.01.20

Szemereyné Pataki Klaudia: fedezzük fel azokat az értékeket, amiket a magyar kultúra képvisel!

Szemereyné Pataki Klaudia a magyar kultúra napjáról, himnuszunkról és a Petőfi-évfordulóról fejtette ki gondolatait a Kecskeméti Televíziónak. A polgármester csütörtökön nyilatkozott stábunknak a Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol Petőfi 200 műveltségi vetélkedőt hirdettek diákok és nyugdíjasok számára az iskola és a Nyugdíjasok Klubjainak Vármegyei Jogú Városi Szövetsége közös szervezésében.
2022.12.20

Itt a Petőfi-sorozat első része!

Az új Petőfi-sorozat első hat epizódja ezen a héten, hétfőtől szombatig látható a KTV műsorán. Az "Ej, mi a kő!” című sorozat 1. része azt járja körül, hogy a Petőfi 200 emlékévek keretében - és azon túl is - milyen széles munka folyik a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnál annak érdekében, hogy nagy nemzeti költőnk örökségét ma is sajátunknak érezhessük.