Pipacsmintás kerékpárral tekert az autópályán - Jogerősen elítélték

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 20., 08:48
A Kecskeméti Járási Ügyészség kerékpárlopás miatt egy lengyel, míg eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt egy magyar férfit az őrizet 72 órás tartama alatt, gyorsított eljárás keretében bíróság elé állított. Mindkettejük ügyében jogerős ítélet született.

A vád szerint a lengyel férfi 2023. január 16-án a kora esti órákban Kunszállás mellett egy körbekerítetlen tanya teraszáról ellopott egy 120.000,- Ft értékű kerékpárt. A kerékpárral felhajtott az M5-ös autópályára és elindult Budapest irányába. A sötét autópályán az autósok észlelték a kerékpárost és ezt bejelentették az Autópálya Alosztály járőreinek. Az egyenruhások rövidesen igazoltatták, majd őrizetbe vették a férfit, akitől a lopott kerékpárt lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

Kecskeméten a rendőrök 2023. január 17-én este igazoltatást követően őrizetbe vettek egy kecskeméti férfit, akit a Dabasi Járásbíróság előző nap jogerősen 6 hónapra eltiltott a járművezetéstől. Ez azonban a férfit nem tartotta vissza attól, hogy már másnap újra volán mögé üljön.

Az ügyészség a lengyel férfit lopás vétsége, a kecskeméti férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt az őrizet 72 órás tartama alatt, 2023. január 19-én bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság mindkét férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és a lengyel férfit 1 évre próbára bocsátotta, míg a magyar vádlottat 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 évre felfüggesztette, emellett a közúti járművezetéstől is eltiltotta. Az ítéletek ellen senki nem fellebbezett, így mindkét ügy jogerősen lezárult.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség