Redőnyöket szaggatott, bútorokat hajigált ki az ablakon a kecskeméti férfi

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 13., 08:33
A Kecskeméti Járási Ügyészség erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés, zaklatás, rongálás és garázdaság miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki többször rárontott volt neveltlánya családjára és életveszélyesen megfenyegetve őket, lakásukban tört-zúzott. Más hozzátartozóját sem kímélte: egy kórházi ellátással végződő utcai konfliktust követően a férfi az ismert közösségi oldalon egy nagykést tett közzé a menye családjának szóló halálos fenyegetéssel.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – 2021. május 14-én estefelé megjelent volt neveltlánya – az ügy egyik sértettje - házánál, ahol az utcai ablakok redőnyeit leszaggatta, az ablaküvegeket betörte, majd a lakóházba bejutva, „Megöllek benneteket! Elvágom a nyakatokat!” felkiáltással a berendezési tárgyakat összetörte, az internet kábelt kiszakította, az elektromos hálózatot megrongálta. A férfi a vele szembeni rendőri intézkedést követően, még aznap éjjel visszament a nő házához és a még ép redőnyöket tovább szaggatta, újabb ablaküvegeket tört be, végül a lakásba is be akart mászni, amit a sértett akadályozott meg. A vádlott néhány hónapos szünetet követően, 2021. december 27-én este ismét megjelent a háznál és egy husánggal az utcai ablakokat ismét betörte. A vádlott ezután a nőt különböző telefonszámokról rendszeresen hívogatta is.

A férfi mással sem volt kíméletes: egy korábbi vita miatti haragjában ittas állapotban létrán felmászott a szomszédasszonya erkélyére, ott az ablaküveget betörve bejutott a lakásba, majd a berendezési tárgyakat megrongálta és a bútorokat kihajigálta az udvarra.

A vádlott 2022. augusztus 28-án délben ittasan megjelent a menye családtagjainál, ahol szóváltást követően dulakodni kezdett a jelenlévőkkel. Ennek során a vádlott is megsérült, ami miatt kórházba szállították. Ellátását követően a férfi az ismert közösségi oldalon közzétett egy konyhakésről készült fényképet a családnak szóló halálos fenyegetés kíséretében. A kecskeméti rendőrök még aznap őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség a magánlaksértés súlyosabban minősülő bűntettével, továbbá rongálás, garázdaság, valamint zaklatás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

A bűncselekmény helyszínén készült fotók csatoltan, valamint az ügyészség honlapján (www.ugyeszseg.hu) hamarosan elérhetők.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség