Rejtélyes haláleset a Silvernél: Két férfit fogtak el a 22 évvel ezelőtti ügyben

2022. 12. 01., 15:54
Két férfit fogtak el a napokban a Silver diszkónál 22 évvel ezelőtt történt rejtélyes haláleset ügyében. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt letartóztatásukat indítványozta - áll az ügyészség közleményében.

Ahogyan korábban írtuk, 2000. október 1-jére virradó éjjel holtan találtak egy fiatal férfit a sínek között. Kiderült, hogy korábban egy kecskeméti diszkóban bántalmazták. Az ügyben korábban közigazgatási eljárás indult, amit később megszüntettek.  A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2020 nyarán az utóbb felmerült adatok alapján újabb nyomozást rendelt el az ügyben.

A nyomozás eredményeként a rendőrök 2022. november 29-én két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki és vettek őrizetbe.

Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozta mindkettejükkel szemben, mert a terhükre rótt kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve a mai napon mindkét férfi letartóztatását elrendelte. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, ezért a döntés nem végleges.