Rendkívüli közgyűlés lesz csütörtökön Kecskeméten

2022. 11. 22., 11:55
Rendkívüli közgyűlést tart csütörtökön Kecskemét önkormányzata. A képviselők tárgyalnak többek között az idei költségvetés módosításáról, a múlt héten bejelentett helyi iparűzési adókedvezmény megszüntetéséről valamint a lényegében a téli szünethez igazodó igazgatási szünet elrendeléséről a polgármesteri hivatalban.

Három előterjesztést tárgyal meg csütörtökön rendkívüli ülés keretében a közgyűlés. Napirendre kerül az idei költségvetés módosítása. Az előterjesztésből többek között kiderül, hogy a várnál jobban teljesítenek a helyi vállalkozások, így várhatóan magasabb lesz Kecskemét 2022-re tervezett iparűzési adóbevétele.

Tárgyalnak a képviselők a vállalkozásokat érintő helyi adórendeletek felülvizsgálatáról is. Az előterjesztés tartalmazza a múlt héten már bejelentett iparűzési valamint építményadó emelését.

Dönt majd a közgyűlés igazgatási szünet elrendeléséről a polgármesteri hivatalban. A tervek szerint december 22 és január 6 között nem működne a hivatal. Az előterjesztés szerint az intézkedés nem vonatkozna a városrendészet dolgozóira, akiknek az évvégi ünnepek nyugalma érdekében a rendőrséggel közösen fontos szerepe lesz.

A döntésekről folyamatosan tudósít a hirös.hu.