Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság: cáfoljuk a riport állításait

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 30., 14:32
A TV2 Tények a 2023. január 28-i adásában valótlanságokat közölt egy kiskőrösi esettel kapcsolatban.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság határozottan cáfolja a TV2 Tények 2023. január 28-i adásában „Gyerekek előtt mutogatja a nemi szervét” címen megjelent riport tartalmát.

A riporter azt állította, hogy egy férfi rettegésben tartja a kiskőrösieket, diákokat támadott meg, illetve orális szexre kényszerített egy láthatóan kiskorú iskoláslányt.

A valóság ezzel szemben az, hogy 2022 júliusában a rendőrség birtokába jutott egy fénykép, amelyen egy pár a városközpontban orálisan létesített szexuális kapcsolatot. Az eljárás során kiderült, hogy egy akkor 39 éves férfi és egy 41 éves nő látható a – Tényekben is bemutatott – képen. A beszerzett adatok szerint a szexuális cselekményt mindketten akarták, így őket közerkölcs megsértése szabálysértés miatt vonták felelősségre. A képen látható férfi ellen szeméremsértés miatt is indult nyomozás, amely vádemelési javaslattal zárult az elmúlt évben.

A férfi ellen olyan eljárás nincs és nem is volt, amelyben kiskorú lenne az érintett. 

A TV2 Tények műsorában elhangzottakkal ellentétben sem a kiskőrösi gyerekek, sem pedig a felnőttek nincsenek veszélyben. A helyi rendőrkapitányság minden bejelentésre reagál és azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően intézi.

Sajnos a Tények riportere nem a rendőrségtől származó, hiteles információkat, hanem olyan - nem visszaellenőrzött - tartalmakat vett alapul, mely félrevezette a lakosságot.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság