Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó

2023. 04. 21., 19:30
Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó, adta hírül a NAV. A fizetendő személyi jövedelemadóra és szociális hozzájárulási adóra, ha együttes összegük nem több mint 500 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban.

A legfeljebb tizenkét havi, pótlékmentes, egyenlő részletekben történő részletfizetés a bevallási tervezet online módosításával vagy a postán küldött tervezethez csatolt kiegészítő nyilatkozaton kérhető. Az első részlet megfizetésének határideje május 22. Aki postán kérte a tervezetét, az az Adóbevallási tervezetet kiegészítő nyilatkozaton jelölheti a részletfizetés választását.

A kitöltött és aláírt nyomtatványt postán kell visszaküldeni a NAV-hoz május 22-éig. A fizetési kedvezmény engedélyezéséről a NAV nem küld külön értesítést, csak az kap visszajelzést, aki nem felel meg a pótlékmentes részletfizetés feltételeinek. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 22-éig.