Kategória: Egészségügy
Keresés
Dátum választó
Rendezés
49 találat
2024.04.11

Egy év alatt több mint 3000 műtét volt a kecskeméti Egynapos Sebészeten

2023. május elején adták át hivatalosan a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén az új, kétszintes, egynapos sebészeti ellátást biztosító egységet. A nettó 2,146 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósult, 2890 négyzetméter alapterületű létesítményben azonban már április 3-án megkezdődtek a beavatkozások. Az elmúlt egy évben már több mint 3000 műtét volt, és a tervek szerint ez akár évi 4000 beavatkozás is lehet. A kezdeti időszakról és a jövőbeni elképzelésekről kérdeztük dr. Horváth Zsolt orvosigazgatót, az Egynapos Sebészeti egység vezető főorvosát.
2024.04.09

Engert Jakabné és dr. Szentannay Judit az óvodai lisztérzékenység-szűrésekről

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a lisztérzékenység, amelyet időben felismerve számos súlyos szövődményt kerülhetnek el az érintettek. Az önkormányzat támogatásával a kecskeméti óvodákban a gyermekek ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt április elejétől. Az eddigi szülői visszajelzések alapján több mint 1.400 gyermeknél végezhetik el a fájdalommentes gyorstesztet, melynek eredménye öt perc alatt rendelkezésre áll. A szűrés egy iránydiagnózist ad, pozitív eredmény esetén szakorvossal kell felvenni a kapcsolatot. A témában Engert Jakabné alpolgármester és dr. Szentannay Judit gyermek-gasztroenterológus szakorvos volt a vendégünk a KTV Kiemelő magazinjának kedd esti adásában.
2024.04.08

Százezer forintot is kaphat készpénzben az új plazmaadó a Plazma Centernél

100 000 Ft-ot kaphatnak az új plazmaadók készpénzben a Plazma Centernél! Tavaszi lendületet vett a központ, mely időszak alatt nem feledkeznek meg a jubiláló plazmaadóikról sem, akik között három darab 100 000 Ft-os ALDI vásárlási utalványt sorsolnak ki! Azonban itt még nincs vége a dömpingnek, mert értékes nyeremények és plusz juttatások is várják a segíteni vágyókat!
2024.04.08

Lisztérzékenység-szűrés indult a kecskeméti óvodákban

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a lisztérzékenység, amelynek időben történő felismerése számos súlyos szövődménytől óvhatja meg az érintetteket. Az önkormányzat támogatásával a kecskeméti óvodákban a gyermekek ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt. A szűrés egy iránydiagnózist ad, ezt követően kell felvenni szakorvossal a kapcsolatot a szülőkek.
2024.03.26

Modern inkubátort kapott a kecskeméti gyermekintenzív - édesanyjuk hangját is hallhatják benne a kisbabák

Nagy tudású, intenzív ellátást biztosító, több funkciós inkubátorral gazdagodott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztálya a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány támogatásának köszönhetően. A több mint 4 millió forintos életmentő eszközt a kórház és a civil szervezet közösen vásárolta meg.
2024.03.21

Dr. Bagi Anett mesélt az EFI új programjáról

Új programot indított a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda. A Gyermek Balesetmegelőzés, Elsősegélynyújtás és Alapszintű Csecsemő újraélesztés című előadáson a résztvevők minden fontos technikát megismerhetnek az elméletben és a gyakorlatban is. A programmal kapcsolatban beszélgettünk Dr. Bagi Anettel, a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda vezetőjével.
2024.03.19

Kiállítás az előítéletek leküzdéséért

Különleges alkotásokból nyílt kiállítás a Bács-Kiskun Váregyei Oktatókórház Liftgalériájában kedden délelőtt. A kórház szakemberei készítették a tárlat festményeit a Pszichiátriai Osztály és Járóbeteg Szakellátás antistigma programjának keretében. A cél az volt, hogy leküzdjék azokat az előítéleteket, amelyekkel a pszichiátriai betegeket és ellátóikat bélyegzik meg nap mint nap.
2024.03.13

Lisztérzékenység-szűrés indul a kecskeméti óvodákban

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a cöliákia, vagyis a lisztérzékenység, amelynek időben történő felismerése számos súlyos szövődménytől óvhatja meg az érintetteket. Éppen ezért áprilistól ingyenes szűrőprogram indul az önkormányzat támogatásával a kecskeméti óvodákban. A vizsgálatoknak köszönhetően már 6 éves kortól megállapítható a lisztérzékenység jelenléte.
2024.03.05

Arra ébredt az intenzíven, hogy amputálták a jobb lábát

Január 15-én súlyos baleset történt az M5-ös autópályán. Az áramszolgáltató egyik kocsija egy kamion hátuljába csapódott, az anyósülésen ülő fiatalember jobb lába annyira roncsolódott az ütközés során, hogy másnap amputálni kellett. A húszéves Bujdosó Sándor egy hét múlva szembesült azzal, hogy számára új élet kezdődött. Bár óriási szerencséje volt, hisz túlélte a balesetet, súlyos árat kellett fizetnie az életéért. A kritikus napokról naplóba kezdett Egy új élet kezdete címmel.