Kategória: Egészségügy
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1584 találat
2023.03.24

Leviczky Cirill országos egészségügyi szervezet elnöke lett

Az Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület tisztújító közgyűlést tartott 2023. március 22-án Pécsett, ahol új elnököt és elnökségi tagokat választott. Az egyesület elnöki tisztségét Leviczky Cirill tölti be a következő öt évben, aki maga is szisztémás szklerodermával él 15 éve. Leviczky Cirill civilben a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja és 32 éve önkormányzati képviselő Kecskeméten.
2023.03.23

A daganatos betegek lelki támogatását tekinti hivatásának

Életműdíjat vehetett át dr. Molnár Mária pszichiáter, a kecskeméti kórház onkopszichiátere a Magyar Pszichoonkológiai Társaság országos kongresszusán. A díjat kimagasló, elkötelezett szakmai munkája elismeréséül vehette át, amelyet a hazai onkopszichológia megteremtésében, elméleti bázisának létrehozásában, oktatásában és gyakorlatában végzett és végez a mai napig.
2023.03.17

Összefogás a népességfogyás ellen

Hazánk lakossága a 2022-es népszámlálási adatok szerint 9,6 millió főre csökkent. Aggasztó a népességfogyás a határainkon kívül élő nemzettársaink esetében is. A helyzet javulása érdekében péntek délelőtt megalakult a Szülessen Több Gyermek a Családban Multidiszciplináris Tudományos Társaság Kecskeméten. Ennek részeként tartották meg a Szent-Györgyi Albert Technikumban az első tudományos konferenciát a témában.
2023.03.13

Jó szívvel: a kórházért rendeztek jótékonysági bálat a Sheratonban

Nagy sikere volt a Jurátus Hungary Kft. által szervezett jótékonysági bálnak szombaton a Sheraton Hotelben. A Jó szívvel című esemény célja az volt, hogy egy 11,4 millió forintos mobil betegőrző monitort vásároljanak a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház invazív kardiológiai osztálya javára. Az estély főszervezőjeként dr. Kócsó Sándor elmondta, hogy nagyságrendileg 8 millió forint gyűlt eddig össze. Az est háziasszonya kollégánk, Molnár H. Boglárka Junior Prima-díjas szerkesztő-riporter volt.
2023.03.12

AQUA Kids nyíltnap a legkisebbeknek

Babajacuzzi, fejlesztő babatorna a legkisebbeknek, Fittmummy-torna, Yumeiho-bemutató és gyermek elsősegélynyújtó tanfolyam a szülőknek illetve a leendő szülőknek. A tavaly megnyitott AQUA Gyógyászat AQUA KIDS részlege tartott nyílt napot vasárnap délelőtt az érdeklődőknek, ahogy kipróbálhassák az egészségközpont gyermekspecifikus szolgáltatásait.
2023.03.10

Újraindult a Bagoly Esték rendezvénysorozat

Ismét útjára indult a Bagoly Esték rendezvénysorozat Kecskeméten. A jövőre 30 éves Bagoly Egészségház rendezvényének célja a már meglévő közösség társadalmi szerepvállalásának erősítése a városban. Az első rendezvény középpontjában a cukorbeteg lábambulancia bemutatása állt, amely márciusban kezdi meg működését az egészségházban.
2023.03.09

A nők a mozgatórugói a hétköznapoknak

Nőnapi extra napot tartott a Plazma Center, melynek során nem csak ajándékokkal kedveskedett a plazmaadóinak, hanem a húsz éve működő Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület részére is átnyújtotta a 100 000 Ft-os támogatását.
2023.03.04

Pszichiátriai betegek művei láthatók a kórházi Lift Galériában nyílt kiállításon

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály Nappali Kórház Művészeti Műhelyének nyílt újabb kiállítása a héten a Nyíri úti székhely előcsarnokában található Lift Galériában - adta hírül a kórház Facebook-oldalán szombaton. Az impozáns kiállításon az ellátottak által készített kerámiatárgyak, festmények, fotók és versek csodálhatóak meg április végéig. A tárlat végén a kiállított darabok egy jótékonysági vásár keretében meg is lesznek vásárolhatóak, ezzel a műhely munkáját támogathatjuk.
2023.03.04

Stúdióbeszélgetés a Jó szívvel című jótékonysági bálról

Jó szívvel címmel rendez jótékonysági bált a Jurátus Hungary Kft. március 11-én, szombaton este a Four Point by Sheraton Kecskemét Hotelben. A gyűjtés célja a megyei kórház invazív kardiológiai osztályának támogatása egy mobil betegmonitor-rendszer beszerzése érdekében. Ezzel kapcsolatban voltak a KTV Kiemelő című műsorának vendégei dr. Berta Balázs osztályvezető főorvos, valamint dr. Kócsó Sándor ügyvéd és Kovács László Zsolt agrármérnök, a jótékonysági estély szervezői.
2023.02.28

Izabella megsegítéséért szervezett gyűjtést a kecskeméti Plazma Center

A másfél éves leukémiás Izabelláért fogtak össze a Plazma Centerben. A család megsegítésére február 12-étől tartó gyűjtést szervezett a központ, hogy adományukkal könnyíthessék az anyagilag is megterhelő hétköznapjaikat. Ezért a zárónapon február 28-án, hosszított donorfogadási idővel várják a plazmaadókat, akik minden egyes donációjuk után 100 Ft-tal járulnak hozzá a kislány megsegítéséhez.
2023.02.28

Saját épületet kapott a kecskeméti gyerekpszichiátria

Új távlatok nyíltak a kecskeméti Gyermekpszichiátriai Gondozó és Szakambulancia számára, hiszen nemrég saját épületbe költöztek. Régi álmuk vált ezzel valóra. Eddig a rendelőintézet három emeletén szétszórva fogadták a kis betegeket. Azért is nagy öröm a komfortos, gyerekbarát épület, mert a szakmára sajnos egyre nagyobb teher hárul. Ma már szinte minden nap érkezik hozzájuk veszélyeztetett fiatal. Többek között erről is beszélgettünk dr. Bódi Zsuzsanna adjunktussal, a gondozó vezetőjével.