Ruhaüzletbe tört be Kecskeméten-10 perc alatt elfogták

KÖZLEMÉNY
2023. 10. 31., 11:04
Betört egy kirakatot és több ruhát ellopott az a férfi, aki hiába menekült a kecskeméti járőrök elől, perceken belül elfogták.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. október 30-án éjszaka arról, hogy valaki betörte az egyik kecskeméti ruhaüzlet kirakatát, és több terméket elvitt. A járőrök az áruházhoz siettek, ám hiába értek oda gyorsan, kiérkezésükre kereket oldott a betörő.

A rendőrök egy percet sem tétováztak, keresni kezdték az elkövetőt: először a környező utcákban, majd a város több pontján kutatták a tolvajt. Munkájuk eredményesnek bizonyult, ugyanis pár perc elteltével egy gyanús alakot láttak, aki kerékpárral tekert. A biciklist próbálták megállítani a járőrök, de ő egyre gyorsabban ment, láthatóan menekült. A gyanúsított végül beszaladt egy házba, ahol sikerült elfogni.

A 31 éves férfinél megtalálták az ellopott ruhák nagy részét, amiket lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosának. A tolvajt gyanúsítottként hallgatták ki, elismerte a bűncselekményt. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását. A nyomozók vizsgálják, hogy elkövetett-e más bűncselekményt is. 

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság