Sakkbábukat is készíthetnek magukról a diákok az egyetem Innovációs Táborában

2023. 07. 12., 14:14
Kávéfőzőrobot programozása, additív labor és 3D szkennelés, applikáció-fejlesztés és jármű ügyességi feladatok várták a Neumann Innovációs Táborának résztvevőit. A hétfőn kezdődött nyári egyetemmel is felérő programra 25 városból 83 fiatal érkezett a Neumann János Egyetemre
Fotó: Harkai György
A galéria 27 képet tartalmaz

Hétfőn vette kezdetét a GAMF Műszaki és Informatikai Kar által szervezett Neumann Innovációs Tábor a GAMF Kar és a kecskeméti Campus területén. A résztvevő fiatalok egyik feladata a kerékcsere-verseny volt. Ezt időre kellett elvégezni. Itt is fontos volt a csapatkommunikáció. A diákok azért érkeztek Kecskemétre, az egyetemre, hogy megismerkedhessenek a mérnöki és gazdasági területekkel. Illetve, hogy találkozzanak az egyetem oktatóival, miközben betekintést nyernek az egyetemi életbe.

– Szeretnénk megmutatni a középiskolásoknak, hogy milyen képzéseink vannak, milyen műszaki, informatikai, gazdasági logisztikai területekre tudnak egy kis előismeretet szerezni, hogy ha később szeretnének egyetemre menni, akkor jól tudjanak választani
— hangsúlyozta Halczman Szilvia, a NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar beiskolázási igazgatója.

A 25 városból érkezett 83 fiatal előzetesen különféle tematikára jelentkezhetett. A „Minden programozható” tematikán belül például IOS applikációt fejlesztettek. pár teremmel távolabb pedig egy játék programozásán dolgoztak a tanulók. Az additív laborban 3D szkenneléssel készítenek magukról sakkbábu figurákat a diákok.

– Nemcsak a szakmáról szól ez a tábor, fontos cél az is, hogy bemutassuk, hogy működik nálunk a duális képzés. Ez Kecskemétről indult, nagyon jó partnereink a helyi cégek. Ezért több vállalat érezte fontosnak, hogy eljöjjön és egy előadás-foglalkozás keretében megtudják a diákok, hogyan is lehet valaki duális hallgató - részletezte Halczman Szilvia.

A tábor lebonyolításában sokat segítenek a HÖK tagjai és az önkéntesek. A nyári programot a Neumann2023 Emlékév eseményeként szervezték meg az intézményben.