SG Kecskemét Futsal: egyenlített a Veszprém a bronzcsatában

2023. 05. 29., 21:21
A bronzéremért folyó párharc második összecsapására került sor hétfőn Veszprémben. Most is háromgólos hátrányból kapaszkodott vissza a Kecskemét, ám a végén a házigazdák sáfárkodtak jobban helyzeteikkel, és egyenlítettek a sorozatban.

Hasonlóan az első mérkőzéshez az első percek kevesebb izgalmat hoztak, mindkét együttes stabil védekezés mellett, óvatos játékot mutatott be. Az 5. percben aztán Kiss Milán maradt őrizetlenül, majd lövésre vállalkozott, amely utat talált Rigó kapujába, 1-0. A házigazda több nagy lehetőséget is kidolgozott a következő periódusában a mérkőzésnek, ám a kecskemétiek csapatkapitány, Rigó László bravúrokat mutatott be. A félidő derekához közeledve időt kért az SG Kecskemét stábja. Pál Patrik tüzelt éles szögből, ám nem talált kaput. A következő támadásából viszont a Veszprém megduplázta előnyét: Fridrich lőtte be a kapufáról kivágódó labdát, 2-0. Nem találta a ritmust a hírös városi alakulat, míg a Veszprém nagy elánnal ment előre, és Spandler révén a harmadik találatukat is megszerezték a 11. percben, 3-0. Éledett a Kecskemét, Öreglaki közel volt a szépítéshez, ám Spandler jól mozdult ki a vonalról. Nem sokkal később formás támadás végén Hadnagy megtörte a hírös városi gólcsendet, 3-1. Felpörögtek az események, mindkét térfélen akadtak szép számmal helyzetek. 50 szekundummal a szünet előtt a házigazda kérte ki idejét, de sok érdemi már nem történt, így kétgólos hátránnyal vonulhatott az öltözőbe a Kecskemét.

Fordulás után az egyik térfélen Everton, a másikon Pál hagyott ki ajtó-ablak ziccert. Biró is lövésre vállalkozott a balszélről, de Spander zárta a szöget. A 26. percben Molnár Raul végzett el ígéretes helyről szabadrúgást, Rigó önfeláldozóan vetette bele magát a sistergős löketbe. Nem sokkal később szintén a kecskeméti kapus volt a főszereplő, Fridrich próbálkozását hárította. Nőtt a feszültség, kakaskodás után sárga lapokat osztottak ki a játékvezetők, hogy csillapítsák a kedélyeket. A 30. minutumban Biró Attila szaporázta lépteit a bal oldalvonal mellett, majd szépen tekert a hosszúba, 3-2. Magabiztosabbá vált a hírös városiak játéka, és közel voltak hozzá többször is, hogy egalizáljanak. A 34. percben aztán ismét a magyar válogatott Biró villant meg, és ezúttal már semmi nem segített a veszprémieken, hogy elkerüljék a gólt, 3-3. Nem estek össze a házigazdák, és Everton révén újra átvették a vezetést három perccel a vége előtt, 4-3. Azonnal létszámfölényes taktikára váltott a Kecskemét, de nem sikerült hosszabbításra menteni, így a Veszprém egyenlített a párharcban.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Megérdemelten nyert a Veszprém, mert okosabban játszottak ma, mint mi. Háromgólos hátrányba kerültünk, nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Legutóbb volt erőnk felállni hasonló szituációból, de ma a házigazda nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. Nagyon szerettünk volna ma is nyerni, hogy pénteken lezárhassuk a bronzcsatát. Sajnos ez a tervünk nem jött össze. Van pár napunk, hogy rendezzük a sorainkat. Mindenképpen vissza akarjuk venni az előnyt a párharcban.

Veszprém Futsal – SG Kecskemét Futsal 4-3 (3-1)
Férfi futsal NBI 3. helyért, második mérkőzés
2023.05.29., hétfő 18:30
Veszprém, Március 15 Sportcsarnok

A párharc az egyik csapat három győzelméig tart. Az állás: 1-1.

https://futsalhungary.hu/meccs/1837187