SG Kecskemét Futsal - Visszavonul Rigó László és vele együtt az 1-es mez is

KÖZLEMÉNY
2024. 06. 11., 14:52
Tíz év aktív futsal-pályafutás után befejezi a profi sportot Rigó László, aki ebből négy szezont az SG Kecskemét Futsal szolgálatában töltött. Elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy idén történelmet írtak a kék oroszlánok az NBI-es ezüstérem megszerzésével. Az 1-es számú mezt a klubvezetés visszavonultatja a rutinos kapus távozásával.

A 2020/21-es bajnoki évadban tette át a székhelyét Rigó László Kecskemétre Dunaújvárosból, és az egyik legstabilabb pontja volt a csapatnak, így csapatkapitányi karszalagot is kiérdemelt. A 31 éves kapus nehéz szívvel, de úgy döntött, felhagy a profi sporttal, és a családjára, magánéletére koncentrál, hiszen hamarosan újabb gyermekáldás elé néznek feleségével.-Meghatározó volt az életemben az a három és fél év, amit Kecskeméten töltöttem – nyilatkozta Rigó László. – Nemcsak a csapattársak, hanem a háttérstáb, klubvezetés, támogatók és szurkolók is szívemhez nőttek.  A várost magát is nagyon megkedveltem, szerettünk itt élni. Nehéz döntés volt számomra, hogy a profi sportot befejezzem, de úgy éreztem, hogy most már a családé kell, hogy legyen a legelső hely az életemben. Második gyermekünk közelgő érkezése is befolyásolt ebben természetesen, de úgy gondolom, hogy ez így lesz kerek. Nyilvánvaló, hogy a sporttól nem fogok teljesen elszakadni, de csak amatőr, félamatőr szinten fogok játszani nagypályán, vagy esetleg kispályán. Hobbiként, a futball szeretetéért fogok már csak mezt ölteni. Boldog vagyok, hogy sikerült egy szépen csillogó ezüstéremmel zárnom az NBI-es pályafutást. Köszönöm az SG Kecskemét családnak, hogy ennek a sikernek, és az elmúlt éveknek is részese lehettem. Ha időm engedi, természetesen fogok még járni szurkolni a srácoknak a Messzi István Sportcsarnokba – zárta gondolatait Rigó László.

Koós Károly, az SG Kecskemét Futsal vezetőedzője szerint sokat köszönhetnek Rigó Lászlónak:

-Egy rendkívül jó szellemiségű kapust igazoltunk anno Laci személyében, akinek úgy gondolom, hogy minden adottsága megvolt, hogy akár a válogatottságig is vigye. Tény, hogy voltak csatáink, hiszen igazán karakteres személyisége van, de ettől függetlenül egy nagyon szoros, jó emberi viszony alakult ki közöttünk. Sokáig ő volt az első számú kapus, és nem is nagyon volt alternatíva mögötte. Ez változott Krajcsi Bence érkezésével. Laci nagyságát mutatja, hogy idén, mikor kevesebb szerephez jutott az alapszakaszban, akkor is dolgozott becsülettel, majd a felsőházban az ő klasszis teljesítménye is kellett ahhoz, hogy bajnoki döntőig jussunk. Nagyon sajnáljuk, hogy így döntött, de elfogadtuk és megértjük ezt. Megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhattam vele. A barátság biztos megmarad. Sok sikert kívánok neki a civil életben és a sportban is, ha úgy dönt, hogy fog még alacsonyabb osztályban játszani.