Óriási sikere volt a Bács-Zöldért spárga- és cseresznyepiknikének

2023. 06. 18., 17:35
Szedd magad akció keretén belül zöldséget, gyümölcsöt, cseresznyéből és spárgából készült finomságokat kóstolhattak és vásárolhattak a Kecskeméti Csárda előtti térre látogatók ma, a Bács-Zöldért Zrt. jóvoltából.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 17 képet tartalmaz

Kígyózó sorokban álltak sorba a friss spárgáért és cseresznyéért a Kecskeméti Csárda előtt vasárnap a vásárlók. A spárga- és cseresznyepiknik azt a célt szolgálta, hogy a Kecskemét környéki fogyasztókat megismertessék a Bács-Zöldért Zrt. termékeivel és felhívják a figyelmet az egészséges zöldség- és gyümölcsfogyasztásra.
Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt.  egyik tulajdonosa az eseményen elmondta, környezettudatos gazdálkodással művelik a földeket és figyelik a fogyasztói igényeket. A Bács-Zöldért Zrt. – nél a spárga és cseresznye mellett több mint 20 féle szilva, paprika és paradicsom is megtalálható.

– A Szedd magad igazából egy jó terápia, jól érzik itt magukat a szülők, gyerekek. Szerencsére az egész országból jönnek hozzánk, spárgát, gyümölcsöt szedni a borbási gazdaságban
— mondta Gulyás János.

Majd elárulta, milyen zöldségeket keresnek leggyakrabban: "Azt tapasztaljuk, hogy vannak akik kedvelik a csípős típusú paprikákat - abból is van 10 fajtasorunk - és sokan szeretik a paradicsomot is, de sajnos nem mindenki tudja fogyasztani mert savas. Nálunk van savszegény paradicsom, van citromsárga paradicsomunk és úgynevezett csokiparadicsom, amely egy kemény fajta, salátában fogyasztani tökéletes."

Áprilistól novemberig tart a „szedd magad” akció, ahol a bolti ár feléért, harmadéért kaphatják meg a legjobb minőségű spárgát és más zöldéget, gyümölcsöt. A Piknik keretében a Kecskemét Csárda előtt a vásárlás mellett rizlinges spárgakrémlevest, tejszínes spárgás pennét, cseresznyés smoothiet, gyümölcslevest és cseresznyés - diós piskótát is kóstolhattak az érdeklődők.