„Sport poha-rak” versenyt tartottak a Fazekas István Szakiskolában - Videóval

2022. 11. 28., 13:11
A legkülönbözőbb alakzatokat formázták meg hétfő délelőtt a résztvevők a "sport poha-rak" versenyen a Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskolájában. A megmérettetést a tanulásban akadályozottaknak, enyhe értelmi fogyatékkal élőknek szervezték meg. A pohárpakolás fejleszti a szociális készséget, valamint a finommotoros mozgást.
A galéria 32 képet tartalmaz

Időre pakolták a helyes alakzatokba a poharakat ma délelőtt a kecskeméti Fazekas István Szakiskolában. A sport poha-rak (speed stacks) versenyen mintegy félszáz tanulásban akadályozott, enyhe értelmi fogyatékkal élő vett részt. A kecskeméti Humán-Rehab Egyesület és a Farkas Villa bentlakásos gondozottjai, valamint a Fazekas István Szakiskola fiataljai érkeztek a megmérettetésre.

Az iskolából 25 tanulónk jelentkezett erre a versenyre. Hónapok óta gyakorolnak, beépítettük a heti programunkba, hetente két órát poharaznak a gyerekek 
— mondta Szőke Péter, a Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskolájának igazgatója.

A pohárpakolás egyszerűnek tűnik, ám közel sem az. A speed stacks nemcsak sport, hanem komoly készségfejlesztő gyakorlat is. Hat a figyelemre, a koncentrációra és az egymásra figyelésre.

Ezért is indítottuk el Kecskeméten a speed stacks programunkat, mert értelmileg akadályozott, autizmussal élő, SNI-s, ADHD-s gyerekeknek kiválóan alkalmas a fejlesztésére. Megmozgatja a jobb-bal agyféltekét, segít a koordinációban, az önfegyelemben, segít a finommotoros mozgás elsajátításában
— magyarázta Lukácsi Tamás, az Athlészisz Alapítvány elnöke.

A sport poha-rak a szociális készségre is jó hatással van, hiszen csapatban játsszák.

Kecskeméten már volt egy verseny idén májusban, de az alapítvány szeretne további versenyeket szervezni, valamint szeretnék országosra kiterjeszteni a megmérettetést.