Súlyos következménye lett a figyelmetlenségnek

2023. 02. 17., 09:53
A kunszentmiklósi közlekedési szakemberek vádemelést javasolnak egy férfi ellen, aki nekiment egy fának az autójával. A balesetben ő és utasa is megsérültek.

Egy 19 éves fiatal közlekedett 2022. augusztus 11-én délben Kunadacs külterületén – az 5211-es számú úton – egy személyautóval. A férfi mellett ült a barátnője, egy 18 éves helybéli lány, aki elkérte a sofőr telefonját azért, hogy zenét keressen rajta. A fiú át is adta a készüléket, és ahogy folytatták útjukat, oldalra pillantott, ránézett a barátnője kezében lévő telefonra. Egy szempillantás elég volt, és már meg is történt a baj: az autó lement az útpadkára, és mire a sofőr korrigálta volna a manővert, már a vízelvezető árokba hajtott, ahol egy fának csapódott. A balesetben a fiú könnyebben sérült, de a fiatal lány súlyos sérülést szenvedett.  

A rendőrök az autóvezetőt közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított elismerte azt, hogy hibázott, és a balesetet pillanatnyi figyelmetlensége okozta. Azt is elmondta, hogy szerencsére a biztonsági övük be volt kötve, ezt az életmentő mozdulatot soha nem mulasztja el.

A baleset körülményeit a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának munkatársai kivizsgálták, és a nyomozást befejezték. Az ügyet átadták az illetékes ügyészségnek.

A közúti közlekedésben való részvétel veszélyes üzem. Teljes fegyelmet és figyelmet kíván a sofőrtől. Ha elkalandozik a figyelem – akár csak egy pillanatra is –, az beláthatatlan következményekkel járhat. Egyes kutatások szerint az evés-ivás és az útitársakkal történő beszélgetés mellett többek között a mobiltelefonnal kapcsolatos tevékenység lehet az a zavaró jelenség, amely rontja a koncentrációt.

Ne feledjék: a balesetek kellő odafigyeléssel, óvatossággal megelőzhetőek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!