Szabó István: más típusú ellenféllel találkozunk

KÖZLEMÉNY
2024. 02. 07., 11:10
Csütörtök este 20:00-kor a Diósgyőri VTK lesz a KTE ellenfele a Széktói Stadionban. A mérkőzés kapcsán Szabó István osztotta meg várakozásait.

– Jól sikerült a rajt a csapat számára idegenben, de csütörtökön már jön is az első hazai meccs, hogyan várjátok?

– Akár eredmény, akár a mérkőzés nagyobb szakaszában mutatott játékunk kapcsán is elégedettek lehettünk, mert amit elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani. A Diósgyőr egy egészen más típusú ellenfél lesz viszont, mint a Mezőkövesd volt, ráadásul egy nappal többet is pihenhetett ellenfelünk. Erős csapatról van szó, ezt az őszi meccsen is megtapasztaltuk, a keretük nagy része tele van kitűnő képességű légióssal, erre mindenképpen figyelnünk kell. Most is van egy alkalmazott taktikánk, ami más lesz, mint az első meccsen, abban viszont nincs változás, hogy szeretnénk megfelelni az elvárásoknak.

– A rajt előtt történtek változások ellenfelünknél, hogyan tudtatok készülni belőlük?

– Simon Miklóst jól ismerem, hiszen Bence fiam edzője is volt annak idején. Jó és taktikus edző, aki hamar átlátja egy mérkőzés alakulását. Nyáron alaposan megerősítették a DVTK keretét, télen célzottan is érkeztek néhány posztra játékosok, így jó csapata van, melyet ismer is. Nagy titkok itt már nincsenek, kielemeztük egymást a nyitány után, ebben biztos vagyok. Bízom a hazai pálya előnyében, a jó rajt adta lendületben, a pillanatnyi forma ugyanakkor döntő lehet. Hazai pályán pontot, pontokat szeretnénk ismét gyűjteni.

– A rajt előtt elmondtad, fontos lenne, hogy egészséges maradjon a keret. Ilyen szempontból is elégedett lehetsz, ráadásul Leoni eltiltása is lejárt. Mit ad ez pluszban ehhez a sűrű héthez?

– Lekopogom, nincs sérültünk és eltiltottunk se. Van megfelelő variációs lehetőségünk, ami ezen a héten különösen fontos, hiszen három mérkőzésen kell teljesíteni. Lehetnek változások, akár az aktuális taktikai elképzelésekhez is igazodva, illetve szokás szerint a méréseinket is figyeljük, hogy milyen állapotban vannak a játékosok. Végső döntést mindig ezen szempontok mérlegelése alapján hozunk akkor, amikor összeállítjuk a kezdőcsapatot.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu