Szabó István: Úgy tűnik, kikecmeregtünk a nehéz időszakból

2023. 11. 12., 20:53
A KTE 2-1-re nyert Kisvárdán a bajnokság 13. fordulójában, a találkozó után a vezetőedzők értékeltek. 

Feczkó Tamás, a Kisvárda vezetőedzője: Gyors góllal kezdtük a mérkőzést, utána túlzottan is arra rendezkedtünk be, hogy megtartsuk az előnyt. Az első félidőben többet kellett volna kezdeményeznünk, illetve birtokolni a labdát az ellenfél térfelén, a gól után lehetőségünk nem is volt, igaz, a vendégeknek sem. Bosszantó, hogy a szünetre nem tudtunk előnnyel bemenni. Ez döntő momentum volt, illetve az is, hogy második félidőben a Kecskemét szerzett gólt.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: A mérkőzés előtt nehéz dolgunk volt, mert új edző vette át a Kisvárdát, így nehéz elemezni. Új elképzelések jöhetnek ilyenkor, meg is leptek kicsit minket a három védős felállással, hiszen mindenre nem lehet felkészülni. Jól kezdtünk, de mégis korán gólt kaptunk, elcsúszott a védekezésünk egy olyan szituációban, amit már elvétettünk párszor idegenben a szezon során sajnos. Utána átvettük az irányítást, rengeteg pontrúgást harcoltunk ki, majd a félidő végén egy jogosan megítélt büntetőből egyenlítettünk. Ez lélektani szempontból jókor jött.

A második félidőben küzdelmes és harcos meccset vívtunk, nem is játszottunk igazán jól, illetve a Kisvárda is jól futballozott. A védekezésünk viszont stabil volt, egy pontrúgás után pedig megszereztük – mint később kiderült – a győztes gólt is. Nagy nyomást helyezett ezután ránk a Kisvárda, és az átmeneteink nem jól működtek, noha több sanszunk is lehetett volna ezekből, ugyanakkor sokat tettünk azért, hogy nyerjünk. Nem voltunk a legjobb szériában pár hete, de úgy tűnik, kikecmeregtünk ebből a helyzetből, ez is azt mutatja, hogy ebben a bajnokságban sose szabad feladni.

Megvan az első idegenbeli sikerünk, 19 pontunk van, nagyon meg vagyok így elégedve a válogatott szünet előtt. Bízom benne, hogy ezt folytatni tudjuk majd utána is, a Kisvárdának pedig sok sikert kívánok!

Forrás: KTE/kecskemetite.hu