Százezer hanglemez a Hírös Agórában

2023. 02. 04., 19:09
A hanglemezeké volt a főszerep szombaton az Hírös Agóra aulájában. Első alkalommal tartottak ebben a formában lemezbörzét Kecskeméten a hétvége első napján. A rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek gyűjtők és érdeklődők.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 49 képet tartalmaz

Mintegy 40 árus több mint 100 ezres nagyságrendű gyűjteménye várta az érdeklődőket szombaton az I. Kecskeméti Hanglemezbörzén.

Kőrös Tamás hanglemezgyűjtő, az I. Kecskeméti Hanglemezbörze szervezője boldogan mesélt a rendezvényről:

A tavalyitól eltérően a mai esemény kizárólag egy hanglemezbörze, ahová az ország minden pontjáról érkeztek érdeklődők, de van résztvevő Belgrádból is. Országszerte elterjedtek a hanglemezbörzék. Mivel Kecskemét az ország közepén fekszik, ezért ilyen szempontból is ideális helyszín.
— mondta el Kőrös Tamás.

Alapvetően hanghordozókra hirdették meg a börzét, de a figyelmes érdeklődők találhattak CD-ket és kazettákat is. A CD tulajdonképpen egy leváltása volt a vinylnek (a köznyelvben helytelenül bakelitnek nevezik - a szerk.) a ’90-es évek elején, ezért visszaszorult egy kicsit a lemez abban az időszakban, de napjainkban egyre többen fedezik fel újra.

Magyar, külföldi és műfajilag a legsokszínűbb lemezek várták a vinylgyűjtőket.

Minél speciálisabb a műfaj szeretete, annál nagyobb az értéke az adott gyűjteménynek. Nagyon sokan vannak sok műfajból. Rengetegen hoztak olyan lemezeket is, amelyeket ők már nem hallgatnak, ezáltal a mai börzén megjelenő műfajok tárháza végtelen – magyarázta a szervező.

Az I. Kecskeméti Hanglemezbörzéről a Kecskeméti Televízió hétfő esti Kiemelő magazinműsorában egy bővebb összeállítást láthatnak.