Székkel verte fejbe a féltestvérét

2023. 01. 24., 08:29
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy fából készült székkel olyan nagy erővel ütötte meg a féltestvérét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint egy férfi – az ügy vádlottja – 2022. június 4. napján a késő délutáni órákban erősen ittas állapotban érkezett haza akasztói házukba. Ekkor a vádlott féltestvére – az ügy sértettje – és édesanyjuk is otthon tartózkodtak. Hazaérkezése után az elkövető az édesanyjával kiabálni kezdett. Veszekedésük során még az asztalt és a székeket is rugdosta. Mivel ezt ugyanabban a szobában tette, ahol a féltestvére aludt, a hangoskodással a szintén ittas sértettet felébresztette.

A sértett felült az ágyban, majd trágár szavakkal rászólt a vádlottra. Az elkövető méregbe gurult és a kartámlájánál fogva felkapott egy fából készült széket. Azzal oldalról, nagy erővel arcon ütötte a sértettet, aki az ütéstől eldőlt az ágyon és azonnal eszméletét vesztette.

A sértett a bántalmazás következtében közvetett életveszélyt okozó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.  A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kecskemét, 2023. január 24.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség