Címke: vádemelés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
27 találat
2024.05.22

Éveken keresztül nem végzett könyvelést ügyfeleinek 

A Bajai Járási Ügyészség 4 rendbeli csalás bűntette miatt vádat emelt egy könyvelővel szemben, aki a megbízási díjat éveken át úgy vette át ügyfeleitől, hogy a személyes találkozások során azzal nyugtatta őket, hogy a könyveléssel és a vállalkozások adózásával minden rendben van, valójában azonban érdemi könyvelési tevékenységet nem végzett.
2024.05.14

Hattagú embercsempész bandával szemben emeltek vádat

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy hattagú bandával szemben, akik a szerb-magyar államhatártól 10 migráns személy szállítását szervezték meg. A csempészett személyeket két autóval fuvarozták, a szállítás zavartalanságát pedig egy előfutó autóval biztosították. Az egyik autót a rendőrök Kerekegyházánál lekapcsolták, a másik autó azonban sikeresen eljutott a migránsokkal a nyugati határig.
2024.05.02

Betörőbanda ellen emeltek vádat Kiskőrösön

A Kiskőrösi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy háromtagú bandával szemben, akik Kiskőrösön és a környező településeken több tanyába és pincébe is betörtek és minden mozdítható értéket magukkal vittek. A három vádlott együtt hat helyre tört be és összesen közel két és fél millió forint értékű zsákmánnyal távoztak.
2024.04.04

Közel nyolcmillió forintot keresett a kiskunmajsai díler

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki három éven át „kristály” fantázianéven árult tudatmódosító szereket Kiskunmajsán, amelyből közel nyolcmillió forintot keresett. A férfi kiterjedt vevői körében több kiskorú személy is beletartozott.
2024.03.19

Tanulóvezetőnek ütközött a kecskeméti gyorshajtó - Vádat emeltek ellene

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a sebességkorlátozás kétszeresét elérő sebességgel, figyelmetlenül végrehajtott sávváltása során előbb egy tanulóautónak, majd egy másik személygépkocsinak ütközött. A baleset következtében a tanulóautó egy fának csapódott, az abban ülő oktató pedig súlyos sérüléseket szenvedett.
2024.02.22

Több millió forint értékben lopott aranyérméket numizmatikai vásárokon

A Kecskeméti Járási Ügyészség 3 rendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki három numizmatikai vásáron is lopott a gyűjtőktől régi, nagy értékű aranyérméket. A férfi 12 darab, összesen közel két és fél millió forint értékű pénzérmét tulajdonított el a három sértettől.
2024.02.14

Rátörte az ajtót és ollóval támadt exfeleségére

A Kecskeméti Járási Ügyészség magánlaksértés, személyi szabadság megsértése, valamint rongálás és közokirattal visszaélés miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki válásukat követően többször rátört a volt feleségére annak új otthonában, majd egy éjjel az előle a lépcsőházban elrejtőző nőt berángatta a lakásba és reggelig többször bántalmazta: ütlegelte, megrugdosta, körömollóval összeszurkálta a karját, valamint szétvágta az okmányait és a bankkártyáját.
2024.01.31

Furfangos módszert talált ki az internetes csaló - Bíróság előtt kell felelnie

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki – miközben előreutalással többszázezres műszaki cikkeket hirdetett csalárd módon eladásra – maga is vevőként jelentkezett mások kisösszegű hirdetéseire azért, hogy az így megismert bankszámláikra utaltassa a becsapott vevőitől kicsalt összeget. A pénzhez végül úgy jutott hozzá, hogy a vétlen hirdetőktől általa megvásárolt kisértékű áru átvételekor tévedésre hivatkozva a „túlfizetést” készpénzben visszakérte, míg saját hirdetéseinek vevői áru és pénz híján hoppon maradtak.
2023.12.21

Két táskányi lopott áruval akart kisétálni az áruházból (Videóval!)

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki alig két hónap leforgása alatt öt kiskunfélegyházi üzletből és egy kecskeméti nagyáruházból is lopott. Utóbbi üzletben a lopott dolgokat a ruházatába és két táskába rejtette, majd azokkal megpróbált fizetés nélkül kisétálni az áruházból, azonban a biztonsági őrök feltartóztatták.
2023.12.18

17 vádlott, 13 cég, 1,7 milliárdos vagyoni hátrány-Vádemelés

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a szervező-irányító szerepet betöltő, alkoholtermékek forgalmazásával foglalkozó vádlottak a külföldről beszerzett áru értékesítését terhelő ÁFA fizetést több éven át fiktív számlákkal kerülték el.
2023.12.15

Nápolyit kapott a játékkonzol helyett-Vádemelés

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, akik internetes hirdetési oldalon álnéven regisztráltak és a vételárat előre elkérve olyan műszaki cikkeket hirdettek eladásra, amikkel ténylegesen nem rendelkeztek. Másfél év alatt 102 sértettnek közel 5 millió forint kárt okoztak.
2023.11.27

Vádat emeltek a nemzetközi embercsempész bűnszervezet algír irányítójával és két társával szemben

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség bűnszervezetben irányítóként elkövetett embercsempészés miatt vádat emelt egy algír férfival szemben, aki a Szerbiából és Hollandiából irányított embercsempész bűnszervezet magyarországi tevékenységét szervezve, algír és török bűntársaival együtt alig fél év alatt legalább 78 migráns szállítását hangolta össze.
2023.08.30

Előbb meglopta, aztán megverte a sértettet

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lopás és aljas indokból elkövetett testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy szabadszállási utcában sétálva összetalálkozott a sértettel, akit pár órával azelőtt lopott meg. A sértett visszakövetelte a még mindig a vádlottnál lévő lopott dolgokat, a férfi azonban nem adta azokat vissza, sőt még meg is ütötte a nőt.
2023.07.27

Vádemelés a 30 évvel ezelőtti rablógyilkosság ügyében

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt vádat emelt azzal a román párral szemben, akik 1993-ban egy soltvadkerti idős nőt az értékei megszerzése érdekében otthonában baltával megöltek.