Szentkirályi Alexandra: kérném szépen a baloldali politikusokat, hogy ne lázítsák az embereket!

2023. 11. 29., 15:33
„Annak a nyomásnak, ami Brüsszelből a magyar kormányra nehezedik, egyedül úgy lehet ellenállni, ha a kormány mögött egy komoly, nagymértékű felhatalmazás van az emberek részéről.” Ezt Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta a tegnap Kecskeméten tett látogatásán. A kormányszóvivő a „Védjük meg hazánk szuverenitását!” elnevezésű országjárásán a Nemzeti Konzultáció fontosságáról beszélt a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakképző Iskolában.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 37 képet tartalmaz

Kecskemétre érkezett Szentkirályi Alexandra tegnap (kedd) este. A kormányszóvivő a „Védjük meg hazánk szuverenitását!” elnevezésű országjárásán a Nemzeti Konzultáció fontosságáról beszélt a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. Az esemény előtti sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, az Európai Unió brüsszeli elitje folyamatosan támadja, sanyargatja Magyarországot.

- Nemzeti Konzultációt indítottunk annak érdekében, hogy meg tudjuk üzenni Brüsszelnek a magyar emberek véleményét. Hogy meg tudjuk üzenni azt, hogy itt, Magyarországon mi azt szeretnénk, ha mi magyarok tudnánk eldöntetni, hogyan szeretnénk élni. Mi dönthetnénk el, hogy kikkel akarunk együtt élni, hogy kit engedünk be és kit nem, mi dönthetnénk el, hogy hogyan védjük meg a családokat a legnehezebb gazdasági időkben, mi dönthetnénk el azt, hogy hogyan neveljük a gyerekeinket
— mondta Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.

Ezek vitás kérdések az Európai Unióval, amelyekre hathatós választ jövő júniusban fogunk adni az Európai Parlamenti választásokon, de – ahogy Szentkirályi Alexandra fogalmazott – hallatni kell a hangunkat.

- A magyarok bizony nem kérnek a gyámkodásból, nem kérnek a patronálásból és nem kérnek abból, hogy Brüsszelből üzengessék meg, hogy hogyan éljük meg mindennapjainkat. Kitartunk a családtámogatási rendszerünk mellett, kitartunk a hagyományos családmodellünk mellett, a rezsicsökkentés mellett, a zéró illegális migrációs politikánk mellett, hogy nem akarunk ismeretlen eredetű, akár GMO-s ukrán gabonát beengedni az országhatáron belülre
— fogalmazott a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra azt is kiemelte, hogy annak a nyomásnak, ami Brüsszelből a magyar kormányra nehezedik, egyedül úgy lehet ellenállni, ha a kormány mögött egy komoly, nagymértékű felhatalmazás van az emberek részéről. Brüsszelben félnek az emberek véleményétől, nem kérdezik meg őket, a magyar kormány azonban az emberek támogatásból merítkezik. Ez egy iránytű, ez egy origó, szükség van arra, hogy mondják el a 11 kérdésben a véleményüket – fogalmazott a kormányszóvivő. dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő pedig elmondta, „ahhoz, hogy a magyar álláspontot minél erősebben lehessen képviselni Brüsszelben, szükség van az emberek támogatására, a nemzeti konzultáció egy ilyen eszköz. Nem véletlen, hogy irigységet és támadásokat vált ki.”

- Megpróbáljuk azt a kiskaput bezárni, ami lehetővé tette, hogy,  ha a pártokat nem is lehet külföldről finanszírozni, de civil szervezeteket lehet, és azokon keresztül a pártokhoz jutott a pénz. A miniszterelnök jelöltjüknek a mozgalmán keresztül. Egyébként ezt onnan tudtuk meg, hogy elkotyogták, és utána összevissza beszéltek. Ez is egy olyen jelenség, ami a magyar függetlenséget, szuverenitást támadja
— állította dr. Szeberényi Gyula Tamás, országgyűlési képviselő.

Szentkirályi Alexandra a Kecskeméti Televízió azon kérdésére, hogy mi a véleménye arról, hogy a baloldali politikusok összegyűjtik a kérdőíveket és arra buzdítják az állampolgárokat, hogy ne töltsék ki, azt mondta, „Ez a baloldalnak egy szerencsétlen próbálkozása arra vonatkozóan, hogy kisebbítsék azt az eszközt, amit a kormány az elmúlt években is hatékonyan használt. Nem meglepő a baloldalnak az a húzása, hogy el akarják jelentékteleníteni a konzultációt és el akarják az embereket a lehetőségtől vonni. Ők soha, semmilyen fontos ügyben nem kérték ki a lakosok véleményét.

- Kérném szépen a baloldali politikusokat, hogy ne lázítsák az embereket a nemzeti konzultáció ellen, legalább akkor ne, amikor ilyen fajsúlyos, nemzeti ügynek tekinthető kérdésekben van ellentét közöttünk és Brüsszel között. Legalább ilyen ritka alkalmakkor próbálják már meg a hazájukat előtérbe helyezni a politikai áskálódás és a hatalom közelébe való férkőzéssel szemben
— mondta Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.

Az eseményen közfelháborodást váltott ki a kecskeméti hallgatóságból az, hogy egy helyi pedagógus arra kéri a szülőket, hogy vigyék be neki a kérdőíveket, vagy, ha erre nincs idejük, akkor küldjék be a gyermekkel az iskolába. A lakosok kérdése az volt, hogy hogyan taníthat az illető egy iskolában.