Címke: dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő
Keresés
Dátum választó
Rendezés
287 találat
2023.11.29

Szentkirályi Alexandra: kérném szépen a baloldali politikusokat, hogy ne lázítsák az embereket!

„Annak a nyomásnak, ami Brüsszelből a magyar kormányra nehezedik, egyedül úgy lehet ellenállni, ha a kormány mögött egy komoly, nagymértékű felhatalmazás van az emberek részéről.” Ezt Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta a tegnap Kecskeméten tett látogatásán. A kormányszóvivő a „Védjük meg hazánk szuverenitását!” elnevezésű országjárásán a Nemzeti Konzultáció fontosságáról beszélt a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakképző Iskolában.
2023.08.14

Gasztrohéttel várja vendégeit a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 26 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a helyi lakossággal és az ideérkező turistákkal – tájékoztatott bennünket Hamzáné Lakó Judit az Aranyomok Egyesület titkára. Ennek fő helyszíne Kecskemét főterén a Hírös Hét Fesztiválon, augusztus 22-27. között megrendezésre kerülő Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás. Idén a Hírös Forrás szökőkút környéke ad helyet a kiállításnak, ahol 16 település mutatkozik be egy nagyszabású térségi seregszemlén több, mint 100 kiállítóval, kézműves bemutatóval, kulturális műsorral. Ez a rendezvény nagy büszkesége a térségnek, hiszen évről-évre itt mutatják be a mezőgazdaság, élelmiszeripar, dísznövénykertészet és a kézműves ipar remekeit, minőségi termékeit.
2023.06.02

Közel 3 milliárdos fejlesztést adtak át a Szentkirályinál

Jelentősen bővíti gyártókapacitását az idén 30 éves Szentkirályi, annak az új üzemcsarnoknak köszönhetően, amelyet ma adott át Alessandro Pasquale és Balogh Levente a kormány képviselőivel közösen. A fenntarthatósági célok, a körforgásos gazdaság megvalósítása jegyében felépült gyáregységben kapott helyett az új, ultramodern gyártósor. A 2,8 milliárd forintos beruházás révén nemcsak az ásványvíz-palackozás kapacitása nő, hanem lehetővé válik a Pepsi termékek palackozásának a közeljövőben tervezett visszahozatala is Magyarországra.
2023.04.21

Bokrétaünnepet tartottak az épülő biomassza fűtőműnél

Fél éven belül megkezdheti működését a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. biomassza fűtőműve. Mindezt ma (péntek) délelőtt jelentették be a milliárdos beruházás bokrétaünnepén. A beruházás célja, hogy megújuló energiával váltsa ki a távhőhöz felhasznált földgáz mintegy 70 százalékát, ezzel tovább erősítve a távhős lakások, intézmények ellátásbiztonságát.
2023.03.10

Kodály Zoltánné Péczely Sarolta Kecskeméten

A Kodály 140 rendezvénysorozat részeként Kecskemétre látogatott Kodály Zoltánné Péczely Sarolta, a Magyar Kodály Társaság és a Katona József Könyvtár közös szervezésében. A pódiumbeszélgetésben visszaemlékezett a zeneszerzővel közös életükre és a szellemi-tárgyi hagyaték ügyére is. Péczely Saroltát Erdei Péter karnagy kérdezte.