Szép nyári nap egy szép nyári estén

2023. 08. 26., 11:08
Őrületes tömeg ült fel a nosztalgiavonatra, hogy péntek este megnézze, sőt, végigbulizza, a „Szép nyári nap” című musicalt, mely a Neoton Família legnagyobb slágereire épül. A Hírös Hét Fesztivál tovább dübörög, sok ember annyira felpörgött ezen az estén, hogy valószínűleg még szombat este is táncol.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 36 képet tartalmaz

A Neoton Família évtizedeken át olyan slágereket ontott magából, melyeket 30 alatt, de még 220 felett is minden magyar ismer. (20 alatt meg a Tini-dalt, 10 alatt a Moncsicsit.) És rengeteg olyan is van, aki csukott szemmel is felismeri énekli, sőt, még táncol is rá.

Nekik hozta el péntek este a Veres 1 Színház a „Szép nyári nap” című musicalt, mely a pásztorjakabhatvani trió Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, és számos más slágerére épül.  

A dalok valószínűleg egy slágerépítőtáborban íródtak, majd a bácsszentmáriai építőtáborban születtek újjá, musical formájában, hogy aztán a kecskeméti közönség bulizzon rá önfeledten. Ahogy a darab közönsége, úgy a humorral és iróniával átszőtt darab fiatal szereplői is önként vállalták a nyári melót. Csak utóbbiak idézőjelben. Ami közös a két csoportban, hogy imádják ezeket a dalokat, melyre lehet szerelmesnek lenni, vidámnak lenni, gyorsulni, és rengeteget táncolni.

Ezért van az, hogy ha nem vetnek véget a zenének, valószínűleg holnap hajnalig táncol mindenki a főtéren.