Szépkorúak szavaltak ma a költészet napi eseményen

2024. 04. 12., 15:12
Péntek délelőtt tartotta meg hagyományos költészet napi versmondó találkozóját a Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség. A rendezvény keretében értékelték a négy éve elindult VersVarázs vetélkedő teljesítményét is.
Fotó: Varjas Gabriella
A galéria 15 képet tartalmaz

Zenés megnyitóval kápráztatta el a Zrínyi Ilona Általános Iskola énekkórusa a nyugdíjasokból álló közönséget péntek délelőtt a Batthyány utcai Nemzetiségek Házában megrendezett nyugdíjas versmondó találkozón. Hagyományos költészet napi versmondó találkozóját tartotta meg ugyanis a Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség.

Száz éve született Váci Mihály, így ő volt főszerepben a VersVarázs műveltségi vetélkedőn, és a költészet napi nyugdíjas versmondók közül is többen mellette voksoltak.

A megtelt teremben volt, aki verset szavalni érkezett, volt, aki prózát vagy verset felolvasni jött, de nagy létszámot tett ki az érdeklődő közönség is, akik között helyet foglalt dr. Harsányi Ernő, a nyugdíjasszövetség egykori elnöke is.

Kormányosné Makai Eszter, a Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség elnöke mondott köszöntőt, majd sorban következtek a szépkorú szavalók és a felolvasók. Végül háromtagú zsűri értékelte a mai rendezvényen fellépő 20 nyugdíjas versenyzőt, két kategóriában.

Az eseményről bővebben mai Kiemelő magazinunkban számoltunk be: