Szerdán ismét Hírös Szenior Egyetem

Petőfi az irodalom állócsillaga, de kik ragyogtak az ő egén? Az adatvizualizáció megmutatja!

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 15., 15:15
Minkó Mihály előadásával folytatódik május 17-én a Hírös Szenior Egyetem. A téma: Petőfi az irodalom állócsillaga, de kik ragyogtak az ő egén? Az adatvizualizáció megmutatja!

 Kedves Érdeklődő!

A Neumann János Egyetem a CédrusNet Kecskemét Programmal összefogásban folytatja a Hírös Szenior Egyetem előadássorozatát.

Fontos változás, hogy az előadás helyszíne megváltozott, az új épületrészben leszünk:

Izsáki út 10. CAMPUS/Oktatási épület/1.06 B.


Dátum: 2023. május 17.   17:00 óra

Előadás címe: Petőfi az irodalom állócsillaga, de kik ragyogtak az ő egén? Az adatvizualizáció megmutatja!

Előadó: Minkó Mihály (MOME, Budapest) 

Az adatok korában élünk, lassan bele is fulladunk az információk tengerébe. Viszont az adatok mögött üzenetek, történetek, rejtett mintázatok húzódnak meg, amiket általában nehezen olvasunk ki. Az adatvizualizáció ebben segít, hiszen ennek célja, hogy grafikus eszközökkel az adatokból kinyert információkat világosan, áttekinthető, gyorsan megérthető módon elénk tárja.

Erről a ma már nélkülözhetetlen új területről hallhatunk izgalmas előadást a következő Hírös Szenior Egyetemen!

Az adatvizualizáció történetisége, korunk tudományos életében betöltött szerepe mellett egy konkrét projekt, egy kiállításra készült adatvizualizáció (Petőfi kapcsolathálója) kapcsán ismerhetjük meg az adatok alakformálásával foglalkozó új tudományterületet.

A programon való részvétel ingyenes.

Közlekedési információ: Az Izsáki út felújítása miatt érdemes - a szokásoshoz képest - legalább fél órával korábban indulni. A kerékpárosoktól is fokozott óvatosságot kérünk. Valószínűleg a buszok is késni fognak a torlódás miatt.

Közérdekű információ: A programon résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy az előadásról felvétel készül, amit a CédrusNet Kecskemét Program és a Neumann János Egyetem felhasználhat közlésre a saját honlapján, YouTube csatornáján, valamint a sajtóban.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A CédrusNet Kecskemét Program és a Neumann János Egyetem csapata.