Szilveszteri futással zárták az évet

2022. 12. 31., 13:22
Mintegy 200 verseny- és hobbifutó állt rajthoz szilveszter napján a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, hogy a pezsgő eldurranása után nekivágjon 2022 utolsó távjának. A több mint 40 éves múltra visszatekintő Szilveszteri Futáson 3 kategóriában indulhattak a futás szerelmesei.
Fotó: Csősz Alexandra
A galéria 29 képet tartalmaz

Dudaszóval és pezsgődurranással rajtolt el mintegy 200 futó szombaton délelőtt, a már hagyományosan megrendezett Szilveszteri Futáson a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A Domb lábánál álltak a rajthoz a sport szerelmesei, akik 2, 4 vagy 6 kilométeres távon indulhattak.

– Ez az év utolsó futórendezvénye, ahol összegyűlnek a helyi sportolók. Ezek az emberek egész évben együtt futottak, kocogtak, így számukra is öröm, hogy közös futással zárhatják le az évet.
- mondta el Lovas Zoltán az esemény szervezője.

A Kecskemét Városi Szabadidősport Szövetség és a Boróka Szabadidősport Egyesület közös rendezvénye több száz sportkedvelőt mozgat meg évente.

Az esemény szervezője hozzátette, hogy a kecskeméti futóközösség az utóbbi időben egyre jobban fejlődik, egyre többen róják a köröket városszerte, főleg az Arborétum és a Szabadidőközpont környékén. Minden sportszeretőnek azt ajánlotta, hogy évszaktól függetlenül látogasson ki a Szabadidőközpontba egy könnyed futás vagy kocogás végett.

  • Huszonhárom éve futok, húszszoros Iron Man vagyok, ma a 6 kilométeres távon indulok. A szilveszteri futásnak mindig különleges hangulata van. Úgy tartja a mondás, hogy amivel kezdődik az újév, azt fogod csinálni az egész évben. Mi futással fejezzük be és futással kezdjük. Nagyon jó hangulat szokott lenni mindig – mondta Jéga-Szabó Zsolt, aki rendszeres résztvevője az óévbúcsúztató közös sportolásnak.