Szitkozódott, ezért életveszélyesen összerugdosták

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 30., 08:59
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy csárdában italozva magukra vették egy ittas nő trágár szidalmait és azt számonkérve rajta, életveszélyesen bántalmazták.

A vádirat szerint a kiskunhalasi testvérpár – az ügy két vádlottja – 2022. január 19-én délután rokonaival egy kiskunhalasi vendéglátóhelyen italozott, amikor a sértett betért és italt rendelt magának. A nőt azonban ittassága miatt nem szolgálták ki, ezért ezen felháborodva hangosan trágár kijelentést tett és távozott. A vádlottak magukra vették a nő szitkozódását, amitől idegesek lettek, mivel nem sokkal korábban halt meg az édesanyjuk.

Utánaeredtek, a csárda előtti járdán közrefogták és előbb a fiatalabb vádlott, majd a fivére tenyérrel és ököllel ütlegelni kezdték a nő fejét. A sértett ennek következtében a földre került, ahol a vádlottak tovább verték és a fejét többször meg is rúgták. A helyszínre érkező nagybátyjuk állt közéjük és vetett véget a nő további bántalmazásának.

A támadás következtében a sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Az ügyészség a két férfit társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség