Szőke Ádám „aranyos” hétvégéje a jubileumi Para Boccia versenyen

KÖZLEMÉNY
2024. 04. 09., 14:33
A hétvégén a Mercedes-Benz Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Egyesületének sportolói is részt vettek a Tatabányán megrendezett jubileumi Para Boccia versenyen, ahonnan szép eredményekkel tértek haza.

Hat kategóriában összesen 45 versenyző 65 kísérővel jelent meg a Para Boccia versenyen, közülük a Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolói 3 kategóriában is a legjobbak közé „gurította” magát. Szőke Ádám BC3-as kategóriában aranyérmet nyert, míg Borsné Tolnai Klára (Hazai1 kategória) és Bors Attila (Hazai2 kategória) bronzéremmel térhettek haza.

A rendezvényt és a jubileumi programot a Magyar Para Boccia Szövetség elnöke, Csúri Ferenc nyitotta meg, Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere pedig köszöntötte az ország különböző részéről érkezett parasportolókat és kísérőiket. Beszédében kiemelte, hogy a mozgásukban akadályozott versenyzők családtagjaik és kísérőik nélkül nem tudnának ennek a sportnak hódolni, és hasonló versenyeken részt venni. Az ünnepi torta elfogyasztása után kezdődött el a verseny a sportcsarnokban.

„Nagyon büszke vagyok a Boccia szakágunk sportolóira a hétvégi kimagasaló eredményekért! A versenyre én is elkísértem Ádámékat, jó volt látni az elszánt és koncentrált játékukat. Bízom benne, hogy idén még több hasonló jó eredményt is bezsebelhetünk!” – tette hozzá gyors interjújában Dr Nagy András, a Mercedes-Benz Gyár KMSE elnöke.