Szurcsik József kiállítása az Agórában

2023. 02. 01., 19:17
Szurcsik József festőművész, grafikusművész, az MMA rendes tagja legújabb munkáiból válogat az a tárlat, ami az intenzív emóciókat sugárzó műveken keresztül mutatja be áttételesen, szimbolikus és direkt képi eszközökkel a napjainkban megélt nyomasztó jelenségeket. A Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész, grafikus, képzőművész kiállítása február 3-tól megtekinthető.

Szurcsik József Nyugtalan idők című kiállításán legújabb munkáiból láthatunk válogatást február 3-án, a Hírös Agórában. Az intenzív emóciókat sugárzó műveken keresztül mutatja fel mindannyiunk számára áttételesen, szimbolikus és direkt képi eszközökkel a napjainkban megélt nyomasztó jelenségeket.

A művész érzékeny szenzorai befogják a külvilágból érkező, nyugtalanító hatásokat és sajátos transzformációkon keresztül, a realisztikus elemeket belső, fantázia szülte vizuális jelekkel ötvözve szürreális víziókként jeleníti meg azokat.

A képeken felperzselt tájak, füstök és tüzek, szokatlan égi jelek tűnnek föl, de megismerhetjük a Danse Macabre sorozatának rémségeit, s a kies tájakon megjelenő, de nyugtalanító, természetidegen, mesterséges szépségeket.

Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész, a '80-as évek óta szerepel hazai és külföldi kiállításokon műveivel. A Magyar Képzőművészeti Egyetem volt rektorhelyettese, a Grafika tanszék docense, korábbi tanszékvezetője.

A tárlatot Virág Ágnes művészettörténész nyitja meg.

A kiállítás díjmentesen látogatható március 4-ig, naponta 10–18 óra között.