TEK-esek és egy túsztárgyaló segítségével mentettek meg egy zavart férfit Tiszaugon

2023. 11. 28., 12:23
Rendőrautók, mentők, tűzoltó és kommandósok lepték el hétfőn délután Tiszaug üdülősorát. Információink szerint egy férfi felgyújtotta kocsiját, majd több gázpalackkal bezárkózott a házába. A vármegyei rendőrök a TEK-et hívták segítségül az esethez.
A galéria 22 képet tartalmaz

Több olvasónk is jelezte, hogy rendőrségi akció zajlott hétfő délután Tiszaugon, az üdülősoron. Szemtanúk szerint sok-sok rendőrautó, mentő, tűzoltó, valamint a TEK emberei és egy túsztárgyaló is érkezett a helyszínre délután fél 6 körül. Többen úgy tudják, hogy egy férfi felrobbantotta az autóját, majd több gázpalackkal bezárkózott a házba. Egy olvasónk szerint a zavart férfi családja is a helyszínre érkezett, és egy túsztárgyaló is segített abban, hogy jobb belátásra bírják. Végül a férfi fél 9 előtt önként kijött a házból, köszönhetően a túsztárgyalónak, akik végig beszélt hozzá. Kérte ne tegyen semmit, zárja el a palackokat.

– Egy pesti úriember úgy döntött, hogy felgyújtja a saját autóját, utána azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant mindent. Este a családtagjait is ide hívták, ők beszélték rá a 70 körüli bácsit, hagyja abba ezt a hülyeséget. Kilenc óra körül ment el mindenki – mesélt a történtekről a helyszínen egy férfi.

Kerestük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát az üggyel kapcsolatban. Megkeresésünkre írásban adtak választ. Tájékoztatták szerkesztőségünket arról, hogy egy tiszaugi udvarban – jelenleg ismeretlen körülmények között – felgyulladt egy személyautó. A házban tartózkodó, zavart férfi biztonságba helyezéséhez a vármegyei rendőr-főkapitányság munkatársai a TEK műveleti egységét hívták segítségül. Az akció során senki nem sérült meg, a férfit kórházba szállították – zárta válaszát a rendőrség.