Többféle kiállítás a Népi Iparművészeti Gyűjteményben 

2023. 08. 02., 16:29
Augusztusban is várja látogatóit a Népi Iparművészeti Gyűjtemény. Állandó kiállítás mellett farfaragó és hímzett nemez kiállítás is lesz, emellett kézműves foglalkozásokat is tartanak.

Augusztusban is érdekes kiállításokkal várja látogatóit a Népi Iparművészeti Gyűjtemény. Az állandó kiállításon a régi mesterek munkáival ismerkedhet meg a látogató: a fafaragással, fazekassággal, hímzéssel- szövéssel és a népi mesterségekkel. Emellett még megtekinthető Répás János fafaragó kiállítása, valamint augusztus 26-ig látható a Hímzett nemez kiállítás. A zárónapot a kiállítás szervezői és házigazdái - Nagy Mari és Vidák István textilművészek, a Népművészet Mesterei -, igazi ünnepséggé teszik majd: zenével, előadásokkal várják az érdeklődőket és az alkotókat.

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény kézműves műhelye a jövő héten, augusztus 7-14. között délelőtti foglalkozásokat is kínál. Szövés, batikolás, mozaik-, nemezékszer-, levendulafonat és szélcsengő készítés várja az érdeklődőket. A jól felszerelt foglalkoztató műhelyünkben óvodás kortól várják a gyermekeket a különböző kézműves foglalkozásokra, de népi és modern technikákat egyaránt kínálva, minden korosztály számára tudnak programot ajánlani.