TOP-Tarisznya: Díjazták a felújított Egészségügyi Központot Jakabszálláson

2024. 03. 31., 08:27
A 2023 végével befejeződött Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Bács-Kiskunban történelmi léptékű, több mint 100 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat valósult meg, melyből a vármegye valamennyi települése részesülhetett. Ennek köszönhetően Jakabszálláson is jelentős beruházás valósulhatott meg.

Dr. Sebestyén László háziorvosként 1966-tól négy évtizeden át dolgozott a jakabszállásiak és a tanyavilágban élők egészsége érdekében. Róla nevezték el a település modern és minden igényt kielégítő komplex egészségügyi intézményét. Az épületben két háziorvosi rendelő kapott helyet közös váróhelyiséggel, valamint a védőnői szolgálat, amely külön bejáraton keresztül érhető el. Emellett akadálymentes parkolót, kerékpártárolót és fedett babakocsi-beállási lehetőséget alakítottak ki. A Településfejlesztési Szövetség 2022-ben Infrastruktúra-fejlesztés megosztott első díjban részesítette az ingatlanfejlesztést. A beruházásra 120 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program vármegyei keretéből. 

A fenti tartalom Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata cikksorozatának része. A sorozat az előző Európai Uniós pályázati ciklusban a vármegyei önkormányzat által koordinált legfontosabb beruházásokat mutatja be.