Tovább forgácsolódik a helyi baloldal: Józsa kilépett a Jobbikból, átállt a Momentumhoz

2023. 05. 12., 17:33
Újabb pártváltás történt a Szövetség a Hírös Városért Egyesület égisze alatt. Józsa Bálint baloldali önkormányzati képviselő kilépett a Jobbikból és beállt a Momentumba. Ezt a politikus jelentette be közösségi oldalán.

„Az elmúlt egy évben az ellenzék térfelén – kevés kivételtől eltekintve – nem történt egyéb, mint a negyedik kétharmad után megmaradt koncok marcangolása, az aprócska torta újraszeletelése” – írja Józsa Bálint facebook oldalán.

A baloldali politikus azt is leírja, hogy már egy éve töpreng a váltáson. Ezek szerint már régóta nincs minden rendben a Jobbiknál, aminek egyébként körülbelül 5 évig volt tagja Józsa.

Több kérdést is felvet Józsa döntése, ugyanis épp egy olyan pártot választott, melynek – Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő kilépése után – már nem volt képviselője Kecskeméten. Ahogy facebook bejegyzésében írja:

„Úgy gondolom, a Momentum az a párt, ami képes gátat vetni az orbáni arroganciának és megfékezni nemzetünk kifosztását. Úgy gondolom, a Momentum az, ami alkalmas arra, hogy erősítse az ellenzéket, és reményt adjon a letargiában lévő társadalomnak az elkövetkező, sorsdöntő választásokon.”

Ezzel a gondolatával azonban jelenleg egyedül van a kecskeméti baloldali önkormányzati képviselők sorában.  

Mi folyik a helyi baloldal háza táján? Ezek szerint egyik baloldali képviselőtársa sem tudta meggyőzni saját pártjának létjogosultságáról? Vagy ők is a „marcangolók” közé tartoznak, ahogy Józsa Bálint említette?

Józsa azt is leírta, hogy folytatja a munkát a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjeként, azonban egy biztos, a helyi baloldal forgácsolódni látszik.