Tovább szárnyal a Kecskeméti NKSE

2023. 10. 08., 18:39
A Vecsés tegnap 7 góllal győzött a BVSC-Zugló otthonában (32-39), így átmenetileg megelőzte a KNKSE-t a tabellán. A kecskeméti lányok azonban igazolták a papírformát, tizenöt góllal legyőzték a vendéglátó Kék Cápákat, így újra ezüstérmes pozícióban várják a következő fordulót.

Idegenben is magabiztosan kezdte a találkozót a Kecskemét; Czenczik Anna góljával nyitottak a vendégek, aztán Vuletity, Megyesi és Moharos is bevette a hazaiak kapuját, míg a Ceglédből csupán Bujdosó Eszter volt eredményes. A korábban Cegléden védő Szegedi Brigitta sem könnyítette meg a Cápák dolgát, remek védésekkel bizonytalanította el a portáját támadó ellenfeleket. A hazaiak a 6. percben időt kértek, hogy megtörjék a hírös városiak lendületét (1-4), a meccs képe alapján ceglédi szempontból a legjobbkor, hiszen Megyesi Milláék ezután hosszú percekig nem tudtak gólt szerezni. A kecskeméti rövidzárlat elegendő volt ahhoz, hogy a félidő derekára egyenlítsen a Cegléd (6-6), ám a KNKSE ritmust váltott; Vuletity, Jámbor-Herceg, Megyesi és Czenczik góljaival újra nagyobb előnyt építettek ki a vendégek. Sokkal kevesebb hibával játszott a Kecskemét, így a 25. perc környékén már kilenc góllal is vezettek a hírös városiak, amiből a félidei szünetre nyolcat meg tudtak tartani (11-19).

Mindkét gárda számára döcögősen kezdődött a második játékrész, az első találat Vuletity révén kecskeméti részről született, a mérkőzésnek ebben a szakaszában hibát hibára halmoztak a csapatok. Gergi Bodor Boglárka és Tóth Patrícia vette hátára a hazai csapatot, ám jelentősen nem tudtak faragni a különbségen, a hírös városiak – ahogy már sokszor – a legjobbkor rázták meg magukat, és a 46. percben tíz gólra hízlalták a különbséget (17-27). Szegedi Brigitta ekkor 41%-os hatékonysági mutatóval állt, stabil hátteret biztosítva csapatának. Negyed órával a találkozó vége előtt a mérkőzés lényegében eldőlt, már csak a különbség mértéke volt kérdéses, végül a Kecskemét – esélyeshez méltón – magabiztosan megnyerte a találkozót (20-35).

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Igazoltuk a papírformát, a mérkőzés elejétől kezdve, fokozatosan növelve az előnyünket, magabiztos győzelmet arattunk. Örülök, hogy minden pályára lépő játékos hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez.

Ceglédi Kék Cápák – Kecskeméti NKSE 20 – 35 (11 – 19)

Női kézilabda NB II. G-csoport, 5. forduló

2023. október 08. vasárnap

Cegléd, Gál József Sportcsarnok

Vezette: Mészáros, Rubint

A Kecskeméti NKSE góllövői: Czenczik 4, Jámbor-Herceg 7(3), Varga B. 1, Kollár 1, Kovács E. 1, Megyesi 4, Moharos 8, Palotás 3 (1), Vuletity 6.

Kiállítások: 14 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/4 ill. 5/4