„Ugye már tudod, mi fog következni?” -vádemelés a Németországból hazahozott dohánybolti fegyveres rablóval szemben

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 16., 08:38
A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki miután egy kecskeméti dohánybolt alkalmazottjára pisztolyt szegezve elvitte a bevételt, európai elfogatóparancs alapján Németországban került kézre.

A vádirat szerint a sásdi férfi – az ügy vádlottja - röviddel azután, hogy őt a bíróság más ügyben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 2022. március 16-án délben az arcát sállal eltakarva bement egy kecskeméti dohányboltba. Ott egy szekrénytáras fegyvernek látszó pisztolyt szegezett az üzletben tartózkodó eladóra, miközben közölte vele, hogy „ugye már tudod, mi fog következni?”. A rabló ezután felszólította a sértettet, hogy a napi bevételből kizárólag a papírpénzt tegye bele egy zacskóba.

A pisztolyt valódinak vélő, megrettent nő az utasításnak eleget téve a pénztárgépből 250 ezer forintot pakolt egy zacskóba és átadta a rablónak. A férfi ezután be akarta zárni az alkalmazottat a hátsó helyiségbe, ám miután kiderült, hogy az nem zárható, a pánikgomb és az üzlet kulcsának átadását követelte tőle. Távozáskor a rabló a nő mobiltelefonját is magával vitte, amit utóbb a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók egy közeli épület ablakpárkányán megtaláltak és a sértettnek visszaadtak.

A felelősségre vonás elől megszökött rablót európai elfogatóparancs alapján Németországban elfogták és a magyar hatóságoknak átadták.

A többszörösen büntetett férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség