Új attrakciók a Richter Safari Parkban: nyolc nagymacskát fogadtak be

2023. 03. 28., 15:53
Új attrakciókkal várja péntektől látogatóit a Richter Safari Park. Olaszországi cirkuszból érkeztek tigrisek és oroszlánok, melyeknek külön kifutót alakítottak ki. A nagykőrösi autós élménypark programjait idén elsőként az autizmus spektrumzavarral élő és hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik fedezték fel ma délelőtt.
A galéria 43 képet tartalmaz

Testközelből találkozhattak ma a meghívott vendégek a Richter Safari Park új lakóival. A vadmacskákat azonban nem csupán a ketrecen kívülről lehet megtekinteni, a bátrabbak egészen közelről nézhetik meg az új attrakciót.

– Nyolc darab nagymacskát tudtunk befogadni, hat tigrist és két oroszlánt, akiknek egy közel egy hektáros területet kerítettünk le. Egyedülálló módon, Magyarországon nem csak kívülről lehet ezeket az állatokat megnézni, hanem egy speciális szállítójárművel be lehet majd menni közéjük – árulta el Ifj. Richter József, a Richter Safari Park igazgatója.

A ragadozók egy olaszországi cirkuszból érkeztek és találtak otthonra Nagykőrösön. A mai sajtótájékoztatón dr. Czira Szabolcs, a település polgármestere elmondta, ha tavasz, akkor új látványosságot kínál a park a látogatóknak.

– Ifj. Richter József tájékoztatott a park újdonságairól. Mindig érezhető volt, hogy számára a park az emberek felhőtlen szórakozása mellett, az állatok jólétéről is szól. A cirkuszi állatok itt új otthonra lelnek, láthatóan jó kondícióban, kiegyensúlyozott életet élnek. Ami különösen örömteli, várva várt pillanat, amikor egy-egy új jövevény születik a parkban
– nyilatkozta a polgármester.

Földi László országgyűlési képviselő a mai eseményen arról beszélt, a Richter Safari Park fellendülést hozott Nagykőrös számára.

– Ezzel, hogy a Richter Safari Park megépült Nagykőrösön, s egyre több látogatót vonz, Nagykőrös is felkerült Magyarország turisztikai térképére. Az a sok-sok ezer család pedig, akik eljönnek ide, bemennek majd a városba is – tette hozzá a képviselő.

A nagykőrösi autós élménypark programjait idén elsőként az autizmus spektrumzavarral élő és hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik fedezték fel ma délelőtt. A 32 hektáros területen több mint 300 állattal és megannyi újdonsággal március 31-től várja a látogatókat a Richter Safari Park.