Új borrendi tagokat avatott a Kunsági Női Borrend

2023. 02. 18., 17:53
Szombaton délelőtt tartotta hagyományos Bálint napi rendezvényét a Kunsági Női Borrend. Folytatva gasztronómiai időutazást az ókor, a középkor és a barokk után most a reformkor állt a középpontban. A rendezvényen három új borrendi tagot is avattak.
Fotó: Drabant László
A galéria 14 képet tartalmaz

Időutazás a Reformkorba – címmel tartotta meg hagyományos Bálint napi rendezvényét a Kunsági Női Borrend Kecskeméten a Három Gúnár Rendezvényházban. Az ünnepségen 33 borrend mintegy 130 tagja képviseltette magát az ország szinte minden pontjáról. A program részvevői elsőként dr. Hajdú Edit előadását hallgathatták meg a reformkori szőlőről és borról. Majd Molnár Viktor segítségével tehettek időutazás az érdeklődők a reformkori gasztronómia világába.

- Balassi Bálintról elnevezett ünnepségünk az egyik legnagyobb rendezvényünk. Ma egy 5 részes gasztronómia sorozat 4. részéhez érkeztünk, amelynek középpontjában a reformkor állt- nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak  Szénási Rita, a Kunsági Női Borrend elnök-nagymestere.  

A szakmai előadásokat követően a Kunsági Női Borrend új tagokat avatott. A szervezetnek tiszteletbeli tagja lett Dr. Hajdú Edit, rendes tagja pedig Sztankovics Nikoletta. A 2023-as Borleány megtisztelő címet pedig Hetényi Blanka érdemelte ki. A rendezvényen Pro Vino Érdemérem elismerést kapott dr. Bozsó Ferencné alapitó borrendi tag.