Új játszótér létesült Kecskeméten

2023. 11. 16., 16:11
Új játszótér épült Kecskeméten. A többfunkciós játékokkal felszerelt létesítmény a Juhar utcában kapott helyet a családok és gyerekek nagy örömére. A játszóeszközöket várhatóan november végén vehetik birtokba.
Fotó: Borbély Tamás
A galéria 11 képet tartalmaz

Hamarosan elkészül Máriaváros új játszótere, a Juhar utcában, a családok és gyermekek nagy örömére. A többfunkciós, körbekerített játszótér önkormányzati forrásból valósult meg, egy eddig kihasználatlan zöld felületen kapott helyet.

- Alkalmasnak találtuk a Juhar utcai zöld felületet arra, hogy az itt új játszóteret kapjon. Fontos kiemelni, hogy itt található óvoda vezetőivel is egyeztettem, ők is megerősítettek abban, hogy ez a kezdeményezés mindenképpen hiánypótló ebben városrészben
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Nemcsik Mátyás, önkormányzati képviselő.

A gyermekeket csendes, hangulatos, fás környezetben homokozó, játszóvár, rugós és fészekhinta, gyerekhinta is várja majd. A projekt keretében megújult egy térkövezett járdaszakasz is, amely a játszótér megközelítését segíti. 

- Láthatjuk, hogy szép területet adhatunk majd át. Lesznek még utolsó simítások, amelyeket meg kell csinálni, így új padokra, hulladéktárolókra van szükség, de a játszótér kivilágítását is meg kell oldani 
— mondta Nemcsik Mátyás, önkormányzati képviselő.

A játszóeszközök engedélyeztetése még zajlik, de várhatóan november végén birtokba vehetik a játszóteret a legkisebbek.