Új kőburkolatot kapott a Luca-kút környéke

2024. 05. 14., 14:51
Végéhez közelítenek a kecskeméti főtér felújítási munkálatai. Több ütemben zajlik a virágosítás, a napokban pedig a Luca-kút körüli terület kapott új térburkolatot. Nemsokára Luca kezéből is folyik majd a víz, és a Hírös Forrás felújítása is hamarosan befejeződik.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 20 képet tartalmaz

A Luca-kútnál egy kisebb beavatkozásnak köszönhetően Luca kezéből ismét folyni fog a víz, de környezete is megújul. A kút körüli terület és a kőjátékok szigeteibe vízáteresztő, ún. mixton burkolat került. 4-8mm-es mosott, szárított kavicsokat és a műgyantát kényszerkeverővel keverték össze, ebből készült a látványos térkő, amely strapabíró, és nagyon jól mutat a gyepszőnyeg mellett. A száradást követően, a „Nyomkereső” térplasztika is visszakerül a helyére, megújulva.

A növények és az öntözőrendszer ágyásokba telepítése is folyamatosan zajlik. A Hírös Forrás felújítása az utolsó üteméhez érkezett, ezután beüzemelésre kerül a szökőkút.

A Városháza Lechner Ödön utca felőli, szintén megújult ágyásai mellett 27 kerékpárok számára alkalmas tároló épül, a napokban elkészülő vízáteresztő burkolat kialakítását követi az ún. „P” támaszok telepítése. Ezzel a városházi díszkertek idénre tervezett felújítási munkái el is készülnek.