Archívum

Bári-Polyák Alexandra

555 találat
2024.06.13

A forgalomirányítást gyakorolták a rendőrök az új kereszteződésben

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a Katona József Gimnáziumnál lévő nemrég átadott kereszteződésben gyakorlatoztak szerdán délután. Erre azért volt szükség, mert a frissen elkészült útszakasz lett Kecskemét legnagyobb kereszteződése, ezért gyakorolniuk kellett a forgalomirányítást arra az esetre, ha éles helyzetben nem működnének valami miatt a jelzőlámpák.
2024.06.12

Összeszedtük, hol lehet kivetítőn nézni a foci Eb-t Kecskeméten

Pénteken kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Kecskeméten több helyszínen óriáskivetítőn lehet majd nézni a meccseket kültéren és beltéren egyaránt. Összeszedtük, hova érdemes menni, ha nagyobb társasággal szeretnénk szurkolni.
2024.06.11

Duális képzésről szóló nemzetközi workshopnak ad otthont a Neumann János Egyetem

Második alkalommal ad otthont a Neumann János Egyetem a Duális Nemzetközi Workshopnak. A programban mind egyetemi, mind partnervállalati oldalról felvázolták a jó gyakorlati tapasztalatokat arról, hogyan lehet népszerűsíteni ezt a típusú képzést.
2024.06.11

Heves esőzés, viharos szél - Bács-Kiskun Vármegyére is riasztást adtak ki

Az egész országra, köztük Bács-Kiskun Vármegyére is riasztást adtak ki a heves esőzések, viharos széllökések miatt. A szeszélyes időjárás kiszámíthatatlan, az elmúlt napokban volt ahol tornádó csapott le, máshol jégeső tombolt. De vajon mikor köszönt be a tényleges nyár idén?
2024.06.04

Kecskeméten jön létre a Magyar Animáció Háza

Kecskeméten hozzák létre a Magyar Animáció Házát. Ezzel kapcsolatban írt alá együttműködési megállapodást Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Káel Csaba Magyar Mozgóképfejlesztésért felelős kormánybiztos. A projekt előreláthatólag öt éven belül valósul meg.
2024.06.04

Negyedik lett a Kandó Racing Team a Shell Eco Marathonon

Negyedik helyezést ért el 26 európai csapat közül a kecskeméti Kandó Racing Team az idei Shell Eco Marathon versenyen, elektromos prototípusú autók kategóriában.
2024.05.29

Werner Alajos emléke előtt tisztelegtek a piarista templomban tartott konferencián

Werner Alajos tiszteletére emlékkonferenciát rendeztek szerdán Kecskeméten a piarista templomban. A konferenciát Kecskemét önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány együttesen szervezte. Beszédet mondott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is.
2024.05.21

Horváth Krisztofer az Eb-felkészülésről és terveiről

Horváth Krisztofer is helyet kapott az Eb-keretben. Ez klubtörténelmi siker a Kecskeméti TE-nek, ugyanis korábban még nem kapott Eb-behívót KTE-játékos. Krisztofernek ez lesz az első Európa-bajnoksága.
2024.05.17

Rockkamionok rótták Kecskemét utcáit

Péntek délután olyat láthattak és hallhattak a kecskemétiek, amelyre korábban még nem volt példa. Rockkamionok járták be Kecskemét utcáit, megállva a város ikonikus helyszínein. A tegnapi bemelegítő koncert után ma elstartolt a KecskemétRocks a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.
2024.05.17

Elismeréseket adott át munkatársainak a megyei kórház a 23. Regionális Ápolási Konferencián

Elismeréseket és kitüntetéseket adott át munkatársainak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház pénteken a 23. Regionális Ápolási Konferencián. Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, aki arról beszélt, emberileg mennyire fontos az ápolók munkája.
2024.05.14

Negyvenéves a református templom Szappanos-harangja

Kalandos életútja volt a kecskeméti református templom ún. Szappanos-harangjának. Többször beöntötték háborús célra, majd az újraöntés után 1984. május 13-án szentelték fel. Erre emlékezve a Kossuth Rádió május 14-én Kecskemétről, a református templomból közvetítette a déli harangszót.
2024.05.14

Új kőburkolatot kapott a Luca-kút környéke

Végéhez közelítenek a kecskeméti főtér felújítási munkálatai. Több ütemben zajlik a virágosítás, a napokban pedig a Luca-kút körüli terület kapott új térburkolatot. Nemsokára Luca kezéből is folyik majd a víz, és a Hírös Forrás felújítása is hamarosan befejeződik.
2024.05.09

Zoób Kati és a polgármester mesélt munkájáról a Trendalelke Vállalkozónői Reggelin

A világhírű divattervező Zoób Kati és Szemereyné Pataki Klaudia is vendég volt pénteken a Trendalelke Vállalkozónői Reggelin. A hölgy kisvállalkozókat támogató eseménysorozat mai témája az volt: "a munkám a szenvedélyem".
2024.05.08

Folytatódik Kecskemét főterének virágosítása

Megérkeztek a begóniák a főtérre, ezzel pedig elkezdődött az egynyári virágok ültetése a Széchenyi téren. Az ágyásokba idén összesen közel 60.000 növény kerül, emellett mulcs és gyepszőnyeg is díszíti majd a parkot.
2024.05.06

Hatalmas sikere volt a Magyar Sport Napjának

Óriási sikere volt a hétfő délutáni Magyar Sport Napjának. Idén nagyszabású sportfiesztávallal ünnepelt Kecskemét, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. 18 aktív pont közül lehetett választani, élvezni a mozgás örömét. A szervező, a Kecskeméti Junior Sport Kft. statisztikája szerint, több mint ezren vettek részt az eseményen. A sportkedvelő fiatalok és családjaik különböző sportágakat próbálhattak ki a helyszínen.
2024.05.02

Svédasztalos menzát vezettek be a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Maguk szedik a menzán az az ételt a diákok a Lánchíd Utcai Sport és Általános Iskolában. Kecskeméten ez az első általános iskola, ahol a svédasztalos menza megvalósult.
2024.05.02

Élményvonatozást tartottak a hajtányünnepen

Hajtányünnepet rendeztek május elsején a Kecskeméti Kisvasút Állomáson, ahonnan motoros hajtányok indultak Kiskunmajsára. A rendezvényre még Budapestről is érkeztek járművek.
2024.04.30

Nagy tömeget várnak a szervezők a kecskeméti majálisra

Az utolsó simításokat végzik a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a szervezők. Hatalmas tömeget várnak a holnapi Városi majálisra. Fellép többek között az Apacuka Zenekar, a Nova Prospect és a Beatrice is.
2024.04.30

Ilyen volt az első Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál

Szombaton ért véget az első alkalommal megrendezett Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál. Workshoppok, sportprogramok, kiállítások, gála és még egy koncert is várta a vendégeket a fesztiválra. Arról, hogy pontosan milyen is volt a háromnapos Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Dovicsin Máté, a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnöke és Simon Péter Dávid, a Hírös Fiatalok Egyesület elnöke beszélt a KTV keddi Kiemelő magazinjában.
2024.04.23

Elektromos rollert is lehet bérelni Kecskeméten

Kerékpár mellett már elektromos roller is bérelhető a kecskeméti Tourinform irodában. A járműveket nem csak turisták, kortól függetlenül bárki használhatja, aki méretben megfelelő hozzá.
2024.04.17

Új rekreációs központ jön létre Kecskeméten, a Rudolf Kertben

Hatalmas zöld területet, játszóteret, a fiatalok számára pedig egy új szabadidős tevékenységekre alkalmas épületet is kialakítanak a Rudolf Kertben, az egykori Rudolf laktanya területén. A fejlesztésre TOP és TOP Plusz, azaz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – és Program Plusz nyújt lehetőséget. Erről is szó esett ma (szerdán) a Monitoring Bizottság kecskeméti sajtótájékoztatóján.
2024.04.16

Irodát nyit Kecskeméten a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

Egy új irodával szeretne támogatást nyújtani a kecskeméti vállalkozóknak a VOSZ, ahol könnyebben és egyszerűbben intézhetik teendőiket. Erről is szó esett ma a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun vármegyei beszámoló gyűlésén és vállalkozói fórumán. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is beszédet mondott.