Új lehetőségeket kínál a megújult Városháza

2023. 04. 03., 17:58
Gyönyörűen megújult a kecskeméti Városháza, melynek díszterme az egyik legvonzóbb esküvő helyszín is, és nem csak a kecskemétiek körében. Néhány változás életbe lépett, többek között, hogy városvezetői döntésre a Kecskemét Kártyával rendelkező párok kedvezményt kapnak a díszterem bérleti díjából. De hamarosan látogatóközpont is nyílik az épületben.

Kívül-belül megújult a kecskeméti Városháza, ezzel egy időben természetesen a díszterem is, melyet már hónapokkal ezelőtt birtokba vehettek. A terem a testületi üléseken, konferenciákon és rendezvényeken túl a polgári szertartások fő helyszíne. Az ország minden pontjáról érkeznek városunkba csak azért, hogy ebben a teremben mondják ki a boldogító igent.

Dr. Temesvári Péter, jegyző elmondta: a nem kecskeméti, díszteremben házasodni készülők párok száma az összes szertartás 30 százalékát teszik ki. Hozzátette azt is, a megújult díszterem patinájához illeszkedően határozták meg az új igénybevételi díjakat.

– A Kecskemét Kártyával rendelkezőknek valamivel több mint 60 ezer forintba kerül a házasságkötés a díszteremben. Akik nem rendelkeznek Kecskemét kártyával, 78 ezer forintért tarthatnak esküvőt ezen a gyönyörű helyszínen. Kecskemét Kártyát nem csak azok igényelhetnek, akik Kecskeméten lakóhellyel rendelkeznek, hanem akik életvitelszerűen itt tartózkodnak, tehát azok is, akik itt dolgoznak, van itt munkahelyük, illetve a 14 éven felüli oktatásban résztvevő tanulók is. A kártyát egyébként is érdemes kiváltani, mert több mint 200 elfogadóhelyen lehet igen jó kedvezményeket érvényesíteni vele
— nyilatkozta dr. temesvári Péter jegyző.

A Kecskemét Kártya által kapott kedvezményt városvezetői döntésre vezették be, hiszen a kecskeméti Városháza a kecskemétieké. Az ár tartalmazza a terem bérletét, az anyakönyvvezető igazgatási szolgáltatási díját, a díszítést a felvezetést és terem takarítását is. Ezen felül csak akkor kell fizetni, ha egy pár extra szolgáltatást szeretne igénybe venni.

A Városháza nem csak ebből a szempontból lehet turisztikai célpont. Hamarosan látogatóközpont létesül majd az épületben.

– Egyelőre csak annyit árulhatok el a látogatóközpontról, hogy nagyon izgalmas lesz, egy interaktív kiállítótér. Egy kávézó is helyet kap benne, ami az 1800-1900 évek századfordulójának kávéházi hangulatát idézi. Nem csak finom ételek és italok fogyasztására lesz érdemes betérni, hanem pezsgő kulturális térként is szolgál majd a kávézó – árulta el dr. Temesvári Péter.

Azt is elmondta, hogy a tervek szerint a szintén gyönyörűen megújult díszudvart is bérbe lehet majd venni különböző rendezvényekre, akár egy esküvői  állófogadásra, de arra is lesz lehetőség, hogy lakodalmakat tartsanak ezen a nem mindennapi helyszínen.

Dr. Temesvári Péter elmondta: tavaly közel 600 esküvőt tartottak Kecskeméten, és idén is nagy a harc a dísztermi időpontokért. A házasodni készülőknek továbbra is az Anyakönyvi Hivatalnál kell az esküvőre bejelentkezni.