Újabb átfordítások az Izsáki úton

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 22., 12:32
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatát arról tájékoztatta a kivitelező, hogy az 52-es főút négynyomúsítása újabb szakaszához érkezett. Mutatjuk a részleteket.

Az Egyetem GAMF kara és a Könyves Kálmán körút közötti munkák folytatódnak a jelenlegi forgalomkorlátozások átfordításával. Erre 2023. május 24-26-a között kerül sor. Az érintett szakaszon a munka a tervek szerint augusztus végéig tart majd.

A munkavégzés ideje alatt a GAMF kar felőli oldalon a járda és a kerékpárút is teljesen le lesz zárva. A gyalogos és kerékpáros forgalom a BÁCSVÍZ-székház felőli oldalon lesz biztosítva. A gépjárműforgalom szintén a BÁCSVÍZ felőli oldalon 2x1 sávon lesz biztosítva. Az építés terület melletti ingatlanok megközelítése és a munkaterület mellett a parkolás időszakosan korlátozva lesz. Az Egyetem (GAMF) elnevezésű autóbusz-megállóhelyet újból megnyitják.

A kivitelező tájékoztatása szerint hasonló átfordítás lesz május 30-án az Olimpia utcai körforgalom és az egyetem CAMPUS épülete közötti útszakaszon is. Az eddig elzárt forgalmi sávokat megnyitják és a Széchenyiváros felé eső sávokat zárják el. A munkák ezen a szakaszon is várhatóan augusztus végéig tartanak majd.

A munkavégzés ideje alatt az említett útszakasz mellett a járda és a kerékpárút is teljesen le lesz zárva. A gyalogos és kerékpáros forgalom a bal oldalon (Sheraton Hotel felőli oldalon) átépített gyalog- és kerékpárúton biztosítva lesz.

A járműforgalom az érintett szakaszon az építés teljes időtartama alatt 2x1 forgalmi sávon biztosítva lesz, az építés terület melletti ingatlanok megközelítése időszakosan korlátozásra kerül. A CAMPUS épülete előtt az autóbusz-megállóhelyet a kivitelezés időszakára lezárják, a megállóhelyet az Izsáki út 9. szám előtt kiépített ideiglenes autóbusz-megállóhelyre helyezik át.

A kivitelező a közlekedők megértését, fokozott figyelmét és türelmét kéri.

Petőfi Sándor utcai csomópont

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatát arról tájékoztatta a kivitelező, hogy a Petőfi Sándor utcai csomópont térségében megkezdett közműkiváltási munkák a járműforgalom korlátozásával folytatódnak, az alábbiak szerint:

Az Árpád körúti vízvezeték építés miatt eddig csak a gyalogos forgalom volt terelve, május 25-től viszont a szélső forgalmi sáv is le lesz zárva.
A Petőfi Sándor utcán eddig csak a kerékpárút volt lezárva, május 30-tól azonban egy forgalmi sáv is le lesz zárva.